Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nansi Tireli: ‘Terijerka’ koja piše poeziju i obožava vino

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Otkrivamo tko je dama koja će voditi Laburiste nakon Dragutina Lesara. Prije politike bila je obrtnica 22 godine. Bavila se sportskom opremom i imala restoran

Kad se nečeg uhvati, drži se toga kao terijer, čak i kad joj okruženje sugerira da nije vrijedno truda, kratak je opis saborske zastupnice Nansi Tireli koja bi od subote trebala preuzeti vođenje Laburista, i to kao vršiteljica dužnosti.

Na dužnost je predložena nakon što je Dragutin Lesar u izbornoj noći podnio ostavku zbog poraza na izborima na kojima nisu osvojili ni jedan mandat u Europskom parlamentu. Tireli je rođena kraj istarskog Labina, 1965. godine, rastavljena je i majka je dvoje djece i, kako kaže, prema njihovim napucima nastoji živjeti. Moto sina Roberta je - Znanje je moć, a kćeri Ane - Tko drugome jamu kopa, bolje da je nešto posadio! Uvjerena je da upotrebom znanja i ruku možemo pokrenuti stvari, a opušta se dugim književnim formama, dobrim vinom i mudrim razgovorima.

- Mnogo se smijem unatoč tome što danas neke stvari više nisu smiješne. Ja sam za evoluciju i buđenje onih uspavanih dijelova moždanih vijuga. Želim mijenjati svijet - poruka je Nansi Tireli na službenim stranicama stranke.

Tireli piše poeziju, dio radova objavljen joj je u zbornicima istarskih pjesnika na književnom i dijalektalnom izričaju, amaterski se bavi slikarstvom, a kad je potrebno, zasuče rukave i pili drva, obrađuje vlastiti vrt, proizvodi vino, prema potrebi zida i postavlja pločice te boji zidove. Jedino što se ne usudi dirati su električne instalacije pa taj posao prepušta stručnjacima. Kolege za nju kažu da je topla, srdačna, korektna, savjesna.

Predviđanja za Laburiste za iduće parlamentarne izbore nisu nimalo ružičasta. Procjenjuje se da bi mogli samo tonuti, no u stranci vjeruju da će Tireli, koja je dosadašnjim radom u Saboru nametnula prepoznatljiv stil, izvući stranku iz takve situacije te da će je građani prepoznati. Prije politike bila je obrtnica 22 godine. U poslovnoj karijeri bavila se sportskom opremom i imala restoran u Labinu.

>>> Više pročitate u Expressu

Komentari (30)
  • Samo da krene od početka pošteno i nikako drugačije, ali tako mora konstantno raditi. Samo poštene narod pokušava viditi.

    7. 6. 2014,   20:51
  • Simpatična je ta Nansi.

    8. 6. 2014,   13:57
  • Rastavljena i voli vino super

    7. 6. 2014,   23:39