Obavijesti

News

Komentari 39

Bombaš iz Zadra dobacio : 'Sve za Hrvatsku, pravdu i za istinu'

Bombaš iz Zadra dobacio : 'Sve za Hrvatsku, pravdu i za istinu'
18

Tijekom poslijepodneva privedeni su na prvo ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo, a zatim pred suca istrage koji će odlučivati o njihovom zadržavanju u istražnom zatvoru

VIDEO

Uhićena su trojica muškaraca iz Zadra koje policija sumnjiči da su sudjelovali u bombaškim napadima na sjedište zadarske policijske uprave, 5. prosinca prošle i 16. travnja ove godine, izvijestila je policija, ističuću kako je motiv napada bio "pokušaj da se zaustavi kontinuiran i kvalitetan rad" na suzbijanju zlouporaba droga.

Tijekom poslijepodneva privedeni su na prvo ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo, a zatim pred suca istrage koji će odlučivati o njihovom zadržavanju u istražnom zatvoru.

Prilikom privođenja jedan od osumnjičenih namignuo je kamerama koje su ga snimale, a onda dobacio 'Sve za Hrvatsku, za pravdu i istinu'.

POGLEDAJTE VIDEO

Načelnik zadarske policije Anton Dražina u srijedu je izvijestio da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim muškarcem kojega se sumnjiči da je na nagovor 56-godišnjaka u noćnim satima bacio eksplozivnu napravu u krug policijske uprave, u kojoj je u tom trenutku bilo više službenika i srećom nitko nije stradao, a na objektu je nastala materijalna šteta.

Isti muškarac sumnjiči se da je u travnju u noćnim satima bacio drugu eksplozivnu napravu u krug policije, gdje također nitko nije ozlijeđen. Oba muškarca uhićena su jučer te su uz kaznenu prijavu privedeni pritvorskom nadzorniku, kazao je Dražina na izvanrednoj konferenciji za novinare. 

Eksplozija u dvorištu zadarske policije: Priveli nekoliko ljudi
Eksplozija u dvorištu zadarske policije: Priveli nekoliko ljudi

Dodao je kako su ova dva događaja, dosad nezabilježena na području PU zadarske, izazvala uznemirenost građana i dijelom narušila dobar osjećaj sigurnosti.

"Prema utvrđenim činjenicama, motiv ovih napada bio je pokušaj da se zaustavi kontinuiran i kvalitetan rad kriminalističke policije, a naročito Odjela kriminaliteta droga", istaknuo je.

Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije, kazao je da je u rasvjetljavanju ovog slučaja nad 160 osoba provedeno kriminalističko istraživanje, 31 osoba je poligrafski testirana, obavljeno je i deset pretraga domova i drugih prostorija.

"Kod prvog napada 47-godišnjaka se sumnjiči da je 5. prosinca prošle godine pet minuta poslije ponoći u Ulici Bana Josipa Jelačića u Zadru, a po prethodno dogovorenom planu i na poticanje 56-godišnjaka u krug PU zadarske bacio improviziranu eksplozivnu napravu, ručnu bombu u koju je umetnuta detonatorska kapisla i sporogoreći štapin. U drugom napadu 16. travnja  ove godine, na nagovor i poticanje 56-godišnjaka, iza dva sata u noći 47-godišnjak je u dvorište PU zadarske, tik do prostorija Odjela kriminaliteta droga ubacio improviziranu eksplozivnu napravu, načinjenu od eksploziva TNT u koji je bila umetnuta detonatorska kapisla i sporogoreći štapin. U oba slučaja počinitelj je pješice došao do PU zadarske, aktivirao eksplozivnu napravu te se na isti način udaljio do svojeg stana u blizini", rekao je Mršić.

Ustvrdio je da policija raspolaže saznanjima kako je bio planiran i treći napad na PU zadarsku.

Oba osumnjičena muškarca uhićena su jučer ujutro, a pretragom njihovih domova pronađena je znatna količina oružja i eksplozivnih sredstava istovjetna onima koji su korišteni u napadima. Policija sumnjiči i 44-godišnjeg muškarca zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade  i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te je i on priveden pritvorskom nadzorniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke