Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napad na kameru: Raketnim bacačem gađao policijski radar

Mostar: Ostala je rupa u stupu, a prava je sreća da raketa nije završila u smjeru obližnje benzinske crpke ili pogodila vozilo u prolazu, rekli su stanovnici grada

Netko je u Mostaru na policijsku nadzornu kameru, odnosno radar pucao iz raketnog bacača - zolje.

Policija traga za osobom koja je, vjerojatno s makadamskog proširenja pokraj magistralne ceste Mostar - Sarajevo u naselju Zalik, ciljala radar i pogodila podnožje stupa električne rasvjete na kojemu je stacioniran, piše Vecernji list BiH.

- Ostala je rupa u stupu, a prava je sreća da raketa nije završila u smjeru obližnje benzinske crpke ili pogodila vozilo u prolazu - kažu stanovnici iz sjevernog izlaza iz gradske zone ističući da, iako su trebale biti značajna karika u podizanju sigurnosti na veću razinu, ni policijske nadzorne kamere nisu sigurne.

Podsjećaju da su lani u gotovo isto vrijeme, također usred noći, kada je policija i evidentirala prestanak signala, upravo ova kamara i odašiljač izrešetani s pet hitaca, kao i ona na izlazu s magistralne ceste, gdje je bilo devet rupa od metaka. I ostale kamere su se nalazile na meti vandala koji su, osim oružja, koristili crni sprej, a sve valjda kako bi neometano mogli divljati svojim vozilima.

Podsjećamo, iz MUP-a HNŽ-a ranije je priopćeno kako je u planu postavljanje više od 76 kamera na 52 pozicije, a u testnoj fazi projekta “Sustav videonadzora za grad Mostar” postavljeno je njih desetak.

Komentari (90)
  • umoljava se izvršioc da dođe na privremeni rad u hrvatsku!!!! ( stan i hrana osigurani a plaća po učinku )

    26. 8. 2016,   12:19
  • Jbt! Terminator! :))))

    26. 8. 2016,   12:43
  • I onda nam stavite sliku onog šta je promašio !!!! A gdje je slika rupe u stupu ??? Kakva je to zolja koja je samo nekakvu rupicu napravila ???

    26. 8. 2016,   12:57