Obavijesti

News

Komentari 131

'Svi osumnjičeni pripadnici su navijačke skupine iz Splita...

'Svi osumnjičeni pripadnici su navijačke skupine iz Splita...
7

Uhićene ispituju u državnom odvjetništvu, a neki su u međuvremenu odvedeni na sud. U državnom odvjetništvu kažu da je predloženo određivanje istražnog zatvora za privedene

VIDEO

PU šibensko kninska je u srijedu održala konferenciju za novinare vezano uz napade  na Srbe prije tjedan dana u kafiću u Uzdolju. Policija je utvrdila da su napadači pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita.

Također su utvrdili da su zbog mržnje napali Srbe koji su gledali utakmicu Crvene zvezde. 

Pokretanje videa...

01:59

- Istraživanje se nastavlja, mi smo reagirali brzo, učinkovito i efikasno. Pronašli smo počinitelje, identificirali ih i priveli nadležnim pravosudnim tijelima - rekao je u srijedu  Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe. Osumnjičeni su zajedno s još desetak, za sada, nepoznatih počinitelja, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine okupili u Splitu i s više osobnih vozila se uputili prema mjestu Uzdolje, a temeljem prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys kako bi se nasilnički ponašali prema zatečenim osobama.
Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od, za sada neidentificiranih počinitelja, izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.
Potom su se s najmanje četiri osobna vozila oko 22,15 sati dovezli ispred ugostiteljskog objekta u koji su ušli osumnjičeni, zajedno s još desetak neidentificiranih osoba, te maskiranih lica s tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.
Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je peti osumnjičeni trenutno nedostupan i za njim se traga
- rekao je Kostanić.

Dodao je i kako slučaj nije povezan s napadom u Đevrskama. 

Kostanić je naglasio da policija traži još desetero osumnjičenih. 

Podsjetimo, osam ljudi s područja Splita koji se povezuju s napadom na Srbe prije tjedan dana u kafiću u Uzdolju, privedeno je jučer u šibensku policiju. U srijedu su ispitani u Odvjetništvu, a neki su u međuvremenu odvedeni na sud. 

Predloženo je određivanje istražnog zatvora za privedene.

Pokretanje videa...

05:28
Sad se skrivaju, 'junačine': Ovo su napadači na Srbe kod Knina
Sad se skrivaju, 'junačine': Ovo su napadači na Srbe kod Knina

"Policija je podnijela kaznene prijave protiv pet osoba zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i zbog kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda. Četiri osobe su privedene i ispitane od strane zamjenika državnog odvjetnika dok je jedna osoba u bijegu. Njima se stavlja na teret da su 21. kolovoza pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i nanijeli tjelesne ozljede nekima od prisutnih i nakon ispitivanja, podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke, remetiti kazneni postupak te zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela jer su svi prekršajno evidentirani prema zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim utakmicama, a neki su i kazneno evidentirani. Od ovih koji su sada privedeni nitko nije bio umiješan u napad u Supetru na Braču, ali prema informacijama kojima raspolažemo, sudjelovalo je više od pet osoba, policija dalje radi izvide", rekao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...