Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napad nervnim otrovom: Bio je i treći ruski špijun, znamo i tko

None Foto: HANDOUT

Telegraph je objavio kako britanska policija i snage sigurnosti smatraju da je i treći ruski agent posjetio Salisbury kako bi pomogao u pripremi napada na Skripala, ne navodeći njegovo ime

Britanska policija je identificirala trećeg ruskog obavještajca za kojeg vjeruju da je izvršio izviđačku misiju prije pokušaja ubojstva ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala, piše u petak britanski Telegraph.

Skripalj, bivši ruski vojni obavještajac koji je britanskoj špijunskoj agenciji MI6 izdao na desetke ruskih agenata, pronađen je 4. ožujka u nesvijesti uz svoju kći Juliju na klupici u južnom engleskom gradu Salisburyju.

Britanija tvrdi kako su otrovani novičokom, vojnim nervnim otrovom koji su razvili Sovjeti, a za to su optužili dvojicu muškaraca za koje tvrde da su pripadnici ruske vojne obavještajne agencije GRU.

Rusija i dva osumnjičena muškarca su više puta odbacili optužbe da su otrovali Skripalja.

Telegraph je objavio kako britanska policija i snage sigurnosti smatraju da je i treći ruski agent posjetio Salisbury kako bi pomogao u pripremi napada na Skripalja, ne navodeći njegovo ime.

Komentari (1)
  • Al su trapavi ruski tajni agenti, bože sačuvaj. Koriste za ubojstvo super jaki ruski otrov, i još ne uspiju ubiti to dvoje ljudi..U to mogu povjerovati samo naivci.

    28. 9. 2018,   13:00