Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Napad pokraj Knina motiviran mržnjom prema nacionalnosti'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Napad maskiranih napadača u srijedu navečer u kafiću u Uzdolju, općina Biskupija, na grupu gostiju, među kojima je bilo žena i djece, je divljački i kukavički čin, kaže Milošević

Saborski zastupnik SDSS-a i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Boris Milošević komentirao je u četvrtak na facebooku napad na goste kafića kod Knina ustvrdivši kako se dogodio 'još jedan napad na Srbe koji je motiviran isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

SPlit: Ministar Kujundžić u rad pustio novi MR uređaj DEMOLIRALI KAFIĆ Milan Kujundžić o incidentu u Kninu: To je sramotno i ružno

- Ovo ljeto nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje, gdje su napadači napali i pokušali ozlijediti više osoba motivirani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih, napisao je Milošević.

Pet osoba lakše je ozlijeđeno u srijedu navečer u Uzdolju kod Knina, kada ih je nekoliko nepoznatih osoba napalo u kafiću, isto se dogodilo i u mjestu Đevrske na kninskom području, ali tamo nitko nije ozlijeđen. Lokalni portali pišu da su bili napadnuti jer su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

PETERO U BOLNICI Knin: Maskirani upali u kafić pa tukli ljude jer su gledali Zvezdu

- Napad maskiranih napadača u srijedu navečer u kafiću u Uzdolju, općina Biskupija, na grupu gostiju, među kojima je bilo žena i djece, je divljački i kukavički čin. Ovo nije navijački obračun. Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati, kaže Milošević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Komentari (53)
  • Ne, napad je bio isključivo zbog navijanja za Zvezdu, da je zbog nacionalnosti, dogodio bi se u bilo koje drugo vrijeme. Prestanite više glumatati žrtve na nacionalnoj osnovi!

    22. 8. 2019,   12:46
  • a gospodo iz sdss ???? zašto ste tako sigurni da su to učinili Hrvati ???? ne bi li trebalo pričekati da policija odradi posao ????

    22. 8. 2019,   12:08
  • Treba pitati pupovca i sve oko njega,zašto se ovo događa.?

    22. 8. 2019,   13:57