Obavijesti

News

Komentari 19

Policija upucala napadača: Ubo nekoliko ljudi, dvoje preminulo

Policija upucala napadača: Ubo nekoliko ljudi, dvoje preminulo
3

U četvrtak je oko 17.20 sati jureći kombi usmrtio je 13 osoba a ozlijedio više od 100 u centru Barcelone. U napadu koji se dogodio oko 1 sat u gradiću Cambrilsa, sedam je osoba ozlijeđeno

VIDEO

Finska policija je upucala muškarca koji je ubo nekoliko ljudi, od kojih je dvoje preminuloa. Incident se dogodio u gradu Turkuu na jugu države na prostoru trgovačkog centra Puutori, javlja BBC. 

Dvije osobe su ubijene i najmanje šest je ozlijeđeno u napadu nožem u petak u Finskoj, izjavili su policijski dužnosnici a prenosi BBC.

Policija je priopćila da je pucala na napadača u jugozapadnom gradu Turkuu. On je ranjen u nogu i pritvoren je.

Policija je upozorila da je možda bilo još napadača koji su u bijegu i pozvala je građane u poruci na Twitteru da ne dolaze u središte grada. 

Ravnatelj Sveučilišne bolnice u Turkuu Petri Virolainen rekao je novinarima da je najmanje osmero ranjenih ljudi dovezeneo u bolnicu te da je jedna osoba preminula.

Na tiskovnoj konferenciji koja je kasnije održana policija je potvrdila smrt još jedne osobe.

Novine Turun Sanomat navode da je nekoliko vozila hitne pomoći došlo na mjesto napada te da policija obavlja provjere u javnom prijeveozu.

Nekoliko zgrada je evakuirano.

Finski premijer Juha Sipila izjavio je da njegova vlada pažljivo prati razvoj situacije. Ministar unutarnih poslova i policijski povjerenik rekli su da su na putu prema Turkuu.

Policija je objavila da je pojačala sigurnosne mjere na ključnim lokacijama u prijestolnici Helsinkiju gdje se naoružana policija može vidjeti u zračnoj luci i na središnjoj željezničkoj postaji.

U četvrtak je oko 17.20 sati jureći kombi usmrtio je 13 osoba  a ozlijedio više od 100 u centru Barcelone. U napadu koji se dogodio oko 1 sat na šetalištu katalonskog turističkog gradića Cambrilsa, sedam je osoba ozlijeđeno

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"