Obavijesti

News

Komentari 215

Ovo su nasilnici koji su mlatili umirovljenika, jedan krio lice

Ovo su nasilnici koji su mlatili umirovljenika, jedan krio lice
19

Trojica mladića, od kojih je jedan vojnik, u nedjelju ujutro napala su i pretukla umirovljenika Evelina (69) koji je čuvao terasu kafića u Puli. Mlatili su ga i stolicama i teško su ga ozlijedili

VIDEO

Trojica napadača na 69-godišnjeg Puljanina Evelina Valea privedena su u utorak i to dvojica na Općinsko državno odvjetništvo u Puli, dok je maloljetnika saslušao sudac za mladež. Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica 24-godišnjih hrvatskih državljana i maloljetni hrvatski državljanin počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda. 

DORH je priopćio da je za svu trojicu napadača zatražio određivanje istražnog zatvora. To je sud u konačnici prihvatio pa će ostati mjesec dana u istražnom zatvoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:35

“Oni su u nedjelju, 21. srpnja oko 6.15 sati, došli do terase ugostiteljskog objekta na Danteovom trgu u Puli. Kada ih je 69-godišnji muškarac koji je čuvao terasu upozorio na ponašanje, došlo je do kraće prepirke, nakon čega su mladići napustili mjesto događaja i uputili se u obližnji stan, gdje su se presvukli i maskirali te su se ponovno vratili na Danteov trg oko 7 sati. Mladići su tada fizički napali 69-godišnjaka rukama i nogama, pri čemu su ga teže ozlijedili. Ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju”kazala je policija. Prvi je priveden u 11 sati a u trenutku ulaska u zgradu jedan muškarac mu je dobacio “pokrij lice”! Neslužbeno saznajemo da mu je to otac.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:47

Drugi je priveden iza podneva dok je maloljetnik saslušan od strane suca za mladež. Podsjetimo, Evelino je u baru privremeno radio kao čuvar, a angažiran je zbog povećanog posla u vrijeme trajanja filmskog festivala.

- Došli su drugi puta maskirani i počeli su me mlatiti bez riječi. Bacili su stolicu ma mene, a kada sam pobjegao s terase kafića,da se pokušam spasiti i otići do čuvara obližnje pošte po pomoć,stigli su me i nastavili cipelariti nogama. Imam tri slomljena rebra, ruku i čvorugu na glavi. U šoku sam - rekao je Evelino u pulskoj bolnici dan nakon stravičnog premlaćivanja. Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu, u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli provedene su dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice osumnjičenih 24-godišnjih hrvatskih državljana te je za osumnjičenog 17-godišnjeg hrvatskog državljanina održano dokazno ročište pri Općinskom sudu u Puli radi njegovog ispitivanja, zbog postojanja osnovane sumnje da su sva trojica osumnjičenika počinili jedno kazneno djelo protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom. 

"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 21. srpnja 2019. između 07,00 i 07,10 sati na terasi caffe bara u Puli zajedno i po prethodnom dogovoru, a nakon što im je sat vremena ranije 69-godišnji građanin rekao da ne tresu štap sa zastavama i da poštuju zastavu; u cilju da ga teško tjelesno ozljede; znajući da se radi o osobi koja je starije životne dobi, fizički ga napali dok je čuvao terasu tog caffe bara. Osnovano se sumnja da su, dok je on sjedio na stolici, prišli mu maskirani s kapuljačama i tamnim kapama sa prorezima za oči (tzv. fantomke), te mu je prvoosumnjičenik zatvorenom šakom zadao više udaraca u predio desne sljepoočnice, nakon čega je oštećenik ustao sa stolice kako bi pobjegao da bi potom drugoosumnjičenik bacio na njega stolicu koja ga je udarila u desnu ruku, nakon čega ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner zbog čega je oštećenik pao na pod. 

Pokretanje videa...

01:26
'Vojnik koji je pretukao starca mogao bi biti izbačen iz HV-a'
'Vojnik koji je pretukao starca mogao bi biti izbačen iz HV-a'

Osnovano se sumnja da su mu potom sva trojica osumnjičenika zadali više udaraca nogama po tijelu uslijed čega je on zadobio teške tjelesne ozljede.Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je Općinskom sudu u Puli prijedlog za 17-godišnjaka te Županijskom sudu u Puli za dvojicu 24-godišnjaka da im se odredi istražni zatvor protiv sve trojice zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici ponoviti kazneno djelo"stoji na stranicama državnog odvjetništva. 

Pretukli umirovljenika: Policija uhitila svu trojicu napadača
Pretukli umirovljenika: Policija uhitila svu trojicu napadača

Umirovljenika posjetio zapovjednik Tigrova

Došli smo posjetiti gospodina Valea. Izražavamo naše najdublje žaljenje. Stojimo na raspolaganju ako trebate bilo kakvu pomoć. Hrvatska vojska najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje. To će biti stegovno kažnjeno. Trenutačno su izvidi u tijeku, i kad istraga bude gotova, dat ćemo detaljne podatke. Sve ovo može rezultirati izbacivanjem iz Hrvatske vojske, rekao je zapovjednik mehanizirane bojne Tigrovi, Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, bojnik Krešimir Kršinić.

On je u ponedjeljak u pulskoj bolnici posjetio ozlijeđenog umirovljenika s kojim je tijekom dana telefonski razgovarao i ministar Krstičević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa