Obavijesti

News

Komentari 267

Stao je ispred busa i porazbijao ga dok su putnici bili unutra

Stao je ispred busa i porazbijao ga dok su putnici bili unutra
2

Sjeo je na vozačevo mjesto i htio voziti autobus – čak me pitao imam li pokaznu! Nekako sam ga uspio odvući i udaljiti iz autobusa, gdje se još motao do dolaska policije, rekao je vozač

VIDEO

U Salonitanskoj ulici u Sv. Kaji muškarac je, oko 6.30 sati, istrgnutim brisačem demolirao Prometov autobus na liniji broj 37. Prvo je pokušao zaustaviti automobile, no kako mu nitko nije htio stati, on je izašao na cestu i stao pred autobus. Vozač se zaustavio, a onda je krenulo čisti užas za vozača i za putnike. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:46

Muškarac, inače u 20-ima, istrgnuo je brisač i počeo razbijati prednje staklo, a potom se okomio i na bočne strane autobusa. Potom je, doznajemo u policiji, provalio u autobus, gurnuo vozača i pokušao upaliti vozilo. Nije uspio, pa je ponovno izašao van i lupao šakama po limu pokušavši i otvoriti poklopac za motor. Vozač je uspio ostati pribran te je muškarca odvukao dalje od autobusa, a putnicima je otvorio vrata da mogu izaći. Ubrzo je došla i policija koja je vandala uhvatila dok je bježao.

No, kako nam kažu u policiji, s napadačem nisu uspjeli obaviti razgovor jer nije bio ubrojiv pa su ga odveli u bolnicu. Liječnici su ga zadržali na psihijatriji.

Neslužbeno, bio je prilično agresivan. Kad bude moguće, obavit će se s njim razgovor. Za sada je sigurno da će odgovarati zbog oštećenja tuđe stvari, odnosno imovine, a ima li u ovom napadu elemenata nekog drugog kaznenog djela utvrdit će se tijekom kriminalističke istrage. 

Vozač: Htio je voziti bus, pitao me imam li pokaz

- Sve se vidi. Nepojmljivo je da ti napadi eskaliraju, a ovoga puta nije bio ugrožen samo život vozača i naša imovina nego i životi putnika koji su se zatekli u autobusu. O šteti na imovini koja nam je nanesena ne treba niti govoriti, ovaj autobus će neko dulje vrijeme biti izvan uporabe. Ovakvom ponašanju se mora stati na kraj jer ovo nema apsolutno nikakvog smisla - kaže Miroslav Delić, direktor Prometa za Dalmatinski portal.

Za Slobodnu Dalmaciju progovorio je i šokirani vozač:

- Kad je vidio autobus, prepriječio mi je put, nije mi dao da prođem. Čim sam se zaustavio, počeo je nogama tući po šoferšajbi, a kada je vidio da mu to ne uspijeva, iščupao je brisač i njime dalje nastavio udarati. Čim je prvi put nogom udario u staklo, pozvao sam policiju. S obzirom da je uspio nekako razbiti prozor od prednjih vrata, nekako je rukama uspio otvoriti vrata i ući u autobus. Sjeo je na vozačevo mjesto i htio voziti autobus – čak me pitao imam li pokaznu! Nekako sam ga uspio odvući i udaljiti iz autobusa, gdje se još motao do dolaska policije. Prema meni, moram priznati, nije bio agresivan, mada sam se, naravno, prepao i ja i putnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.