Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napadač na festivalu češnjaka u Kaliforniji bio je 19-godišnjak

None Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 3

Kalifornijska policija identificirala je mladića koji je u ponedjeljak ubio troje ljudi, od kojih su dvoje djeca, na festivalu hrane održanom južno od San Francisca, a riječ je o 19-godišnjaku kojega je ubila policija

Santino William Legan (19) je u nedjelju navečer prerezao ogradu festivala češnjaka u Gilroyu, u Kaliforniji, i pucao na ljude puškom "u stilu Ak-47", otkrio je mjesni šef policije Scot Smithee. Nekoliko minuta nakon što je otvorio vatru Legana su ubila tri policajca koji su se zatekli na mjestu događaja. Smithee je dodao kako je moglo sve završiti puno gore te da je na tom festivalu, održanom pedesetak kilometara južno od Silicijske doline, bilo nekoliko tisuća posjetitelja. 

Policija još traga za motivom napada te provjerava nepotvrđene izvještaje da je Legan imao pomoćnika. Tinejdžer je ubio šestgodišnjeg dječaka, trinaestgodišnju djevojčicu i muškarca u dvadesetim godinama. Policija vjeruje da je pušku kupio ilegalno u Nevadi. Ozlijeđeno je petnaestero ljudi no ne zna se koliki je broj stradao u pucnjavi, a koliko u bijegu nakon početka napada. Jedna osoba je u kritičnom stanju, otkrila je glasnogovornica tamošnje bolnice. Legan je nedugo prije napada na svom profilu Instagram objavio fotografiju festivala. 

"Vrijeme je za festival češnjaka", napisao je uz fotografiju. "Dođite i uništite se precijenjenim sr*****". U drugoj objavi referirao se na rasistički i seksistički traktat Arthura Desmonda, američkog autora i političara britanskog podrijetla koji je zagovarao socijalni darvinizam i kritizirao ideje o jednakosti. Predsjednik Donald Trump napadača je nazvao "zlim ubojicom" te je tražio od građana da mole za žrtve tijekom obilježavanja tog događaja u Bijeloj kući. 

Komentari (3)
  • i ja bi ga lako uhvatio kad je upucan i mrtav

    29. 7. 2019,   23:57
  • Frajer je gamer, pa išao isprobati koliko bodova dobije kad upucava ljude. A sada je postao i influencer - nadahnuće likovima niš' koristi .

    29. 7. 2019,   23:25
  • Vrijeme je za festival češnjaka", napisao je uz fotografiju. "Dođite i uništite se precijenjenim sr*****"... ??? znači jbe ga česnjak..??

    29. 7. 2019,   22:56