Obavijesti

News

Komentari 36

Napadač se sam predao policiji, u stanu mu pronašli revolver

Napadač se sam predao policiji, u stanu mu pronašli revolver
4

SAČEKUŠA U ŠPANSKOM: Napadač kaže da na tržnicu u Španskom došao oko ponoći i oko tri sata čekao Ivića da se pojavi. Kad je došao u njega je ispalio barem šest metaka i pobjegao

VIDEO

M. M. (38) jučer se u pratnji odvjetnika predao zagrebačkoj policiji koja je kasnije pretražila njegov stan i pronašla revolver iz kojeg je pucao u Stipana Ivića (37), a kojeg je posjedovao ilegalno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izrešetali auto: Ispred kluba u Zagrebu propucali su muškarca Više na http://bit.ly/2qPJg0o Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on Sunday, 7 May 2017

Napadač kaže da na tržnicu u Španskom došao oko ponoći i oko tri sata čekao Ivića da se pojavi. Kad je Ivić srebrnim Chryslerom 330 ušao u prostor tržnice i parkirao ga ispod kluba, između staklene terase slastičarnice i štandova, M. M. je u njega ispalio najmanje šest metaka s namjerom da ga ubije. Napadač je pobjegao, a Ivić je s teškim ozljedama glave završio u bolnici gdje je i dalje u kritičnom stanju. 

Navodno su razlog napada neriješeni poslovi između ove dvojice. 

Stanari obližnjih zgrada kazali su kako ih je rano ujutro probudilo više hitaca, no nikoga nisu vidjeli niti su znali što se događa. Stipana je vozilo Hitne pomoći prevezlo u KB Sestre milosrdnice. Kako doznajemo, zaprimili su ga na Odjelu neurokirurgije te je njegovo stanje danas bilo ozbiljno. Iz policije su potvrdili da je 37-godišnjak u pucnjavi teško ozlijeđen.

Inače, Stipan Ivić i njegov dvije godine mlađi brat Ivica Ivić poznati su boksači i kickboksači, koji uz klub Element imaju i kickboksački i noćni klub Armus na Samoborskoj cesti u Zagrebu. Njegov brat nije želio komentirati događaj. 

O Iviću su mediji pisali prošle godine nakon krađe novca i zlata iz policijskog sefa u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici. Bivši policijski načelnik Željko Dolački optužen je da je inscenirao krađu iz vlastita ureda. U travnju 2016. godine Stipan se požalio Jutarnjem listu kako mu je policija zaplijenila 100.000 eura, koje mu nisu vratili iako je utvrđeno da nisu predmet kaznenog djela. Kako doznajemo, policajci su doista imali raciju u njegovu klubu, no zaplijenili su mu daleko manji iznos i to u kunama. Stipana su sumnjičili zbog dvije iznude u iznosu od 20.000 eura za koje su ga prijavili građani. U jednom slučaju, kaže naš sugovornik, protiv njega su imali čvrst dokaze. Kako god bilo, njegov novac nestao je zajedno s ostalim plijenom iz sefa Dolačkog. 

Vlasnici štandova na tržnici Špansko, kazali su da su se zbog njegova nepropisnog parkiranja žalili policajcima s Črnomerca, no da oni ništa nisu poduzeli. Za klub kažu da ga je Stipan preuzeo prije dvije ili dvije i pol godine te da je u njemu ranije često bilo incidenata. Tako su u prosincu 2010. godine, dok se klub zvao Alibi No1 i bio u drugom vlasništvu, netko je oko 2.30 sati bacio ručnu bombu na terasu na kojoj se zabavljalo 30-ak gostiju. Na sreću, nitko od gostiju nije ozlijeđen. 

Četiri godine prije toga, u ožujku 2006. godine, skupina mladića pokušala je zapaliti terasu Alibija. Požar je zahvatio slastičarnicu i mesnicu koje se nalaze ispod kluba i koje su izvana potpuno izgorjele. Priznaju da je u posljednje vrijeme, otkad je klub u vlasništvu Ivića, policija manje dolazila te da sve dosad nije bilo većih problema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a