Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napadača u Christchurchu optužili su za 50 ubojstava

None Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tarrant je 15. ožujka ušao u džamiju Al Nnoor oko 13:30 prema lokalnom vremenu, kada se odvijaju popodnevne molitve muslimana, te je otvorio paljbu. Ispalio je više od 100 hitaca

Novozelandska policija proširila je optužnicu protiv australskog ekstremista Brentona Tarranta (28) koji je u napadu na dvije džamije u Christchurchu ubio pedeset ljudi.

Tarrant je prvotno optužen za ubojstvo, no sudac je rekao kako će se broj optužnica neizbježno povećati. Sada je optužen za 50 točaka optužnice za ubojstvo i 39 optužbi za pokušaj ubojstva.

Australac se prvi put na sudu pojavio u subotu, 16. ožujka. Nije se izjasnio o krivnji, niti je zatražio puštanje uz kauciju.

Imam Gamal Fouda leads a Friday prayer at Hagley Park outside Al-Noor mosque in Christchurch, New Zealand 'SVI SMO JEDNO' Novi Zeland tuguje i moli za žrtve napada u Christchurchu

Tarrant je 15. ožujka ušao u džamiju Al Nnoor oko 13:30 prema lokalnom vremenu, kada se odvijaju popodnevne molitve muslimana, te je otvorio paljbu. Ispalio je više od 100 hitaca samo unutar džamije. Sa sobom je imao najmanje šest pušaka. Napadač je potom sedam minuta vozio do sljedeće džamije u predgrađu Linwood u kojoj je nastavio svoj masakr.

Tarrant je 36 minuta nakon prve dojave o napadu uhićen u vozilu u kojemu je, prema policiji, bilo improviziranih eksplozivnih naprava.

Napad, koji je premijerka Jacinda Ardern opisala kao teroristički čin, najgori je mirnodopski zločin na Novom Zelandu koji je podigao sigurnosnu prijetnju na najvišu razinu.

 

Komentari (8)
  • .....nije to ovaj tip.....ovaj je podmetnut....

    4. 4. 2019,   07:44
  • Uh, taj će dobiti 50 godina

    4. 4. 2019,   10:13
  • Izručiti muslimana

    4. 4. 2019,   07:12