Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napadači na sezonce u Supetru završili su u istražnom zatvoru

None Foto: čitatelj 24sata

Sudac istrage odredio je istražni zatvor za dvojicu mladića (19, 22) zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Policija traži preostale napadače koji su ozlijedili sezonske radnike i vatrogasca koji ih je branio u nedjelju

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela sudac istrage Županijskog suda u Splitu zatvorio je dvojicu mladića (22) i (19) koje je splitska policija jučer privela pod sumnjom da su počinili kazneno djelo zločina iz mržnje nad sezonskim radnicima u Supetru na Braču.

Prema kaznenoj prijavi sumnjiči ih se da su na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja nasilničkog ponašanja, a u svezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje.

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi otkrili tko su bili ostali napadači na sezonce i vatrogasca koji je stao u njihovu obranu na supetarskom kolodvoru. Incident se dogodio u nedjelju 9. lipnja oko 4 sata ujutro. 

ZAVRŠILI U PRITVORU Policija uhitila dvojicu mladića koji su napali Srbe na Braču

U napadu je teže ozlijeđen supetarski vatrogasac (26) koji je sezonce štitio od razularene mase, a djevojka iz Varaždina i preostala trojica mladića su lakše ozljeđeni. 

U napadu na sezonce je sudjelovalo više osoba koji su tražili "gdje su Srbi". Momke i djevojku su oborili na pod i cipelarili, a od daljnjih ih je ozljeda spasio taksist. Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudili su ga državni dužnosnici te supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je ukinula financiranje kupa iz gradske blagajne.

VATROGASAC ODGOVORIO: 'Jedan je uhićen u prostorijama Torcide i ne osuđujete napad?!'

Prethodno je 22-godišnjak od zamjenika Općinskog državnog odvjetnika dobio mjeru opreza po kojoj se vatrogascu ne smije približiti na 150 metara, dok je 19- godišnjak prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Komentari (17)
  • Ako ne budu zatvorske kazne to će biti nova poruka pravosuđa ovakvima da slobodno mogu i dalje činiti ovakva djela. Ako je Daruvarac dobio 4 godine ništa manje ne bi trebali niti ovi..

    12. 6. 2019,   13:29
  • "...zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije". Diskriminacije? A kad bi nasilnici prebili kumicu na placu? Ne, to onda ne bi bila diskriminacija jer kumica iza sebe nema etno biznismene. I zato kumica na placu vrijedi manje od Srba, pa će onaj koji prebije Srba dobiti veću kaznu zbog kršenja dva zakona. Bravo, to se zove ravnopravnost građana.

    12. 6. 2019,   13:33
  • ...i to tek nakon pritiska javnosti...trebali su ih pozatvarat odmah,i to ne dvojicu nego sve koji su tukli

    12. 6. 2019,   13:20