Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Snježni nanosi dosežu i do 10 metara! A očekuju još 3 metra

None Foto: MICHAEL DALDER 9

Snijeg u Austriji i Njemačkoj i dalje pada. Posebno je teško stanje u Austriji gdje su moguće lavine. Neka mjesta su odsječena, a neka skijališta zatvorena...

>>> Ako ste na nekom od zatrpanih skijališta, svoje priče, snimke i fotografije možete nam slati na reporter@24sata.hr, Viber i WhatsApp broj 099/224-2424 ili na Facebook stranici 24sata

Snijeg u Austriji ne prestaje padati. Prema najnovijim prognozama naredih dana trebalo bi ga pasti još tri metra. Najviše su pogođeni Vorarlberg, Tirol, Salzburg i brda u Gornjoj Austriji i Štajerskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Već je dosad palo više snijega od prosječne količine koja inače padne u siječnju. Lavinama je posebno pogođena turistička regija Dachstein s mnogim skijalištima. Na nekim mjestima snježni nanosi iznose i do 10 metara.

I HRVATI ZAROBLJENI U AUSTRIJI 'Past će metar novog snijega, ovo vani je opasno po život...'

U Štajerskim je u utorak popodne proglašen najviši stupanj opasnosti od lavina. Neka mjesta u zemlji su odsječena zbog snijega, a helikopteri im ne mogu dostavljati hranu i vodu zbog nevremena, piše OE24.

PRIJETI IM PRAVA KATAKLIZMA Snijeg ih je zatrpao i ne staje! 'Odsječeni, a police su prazne'

Dosad je u Njemačkoj i Austriji poginulo desetero ljudi. Zadnja žrtva je učitelj (62) koji je poginuo tijekom tečaja skijanja u Štajerskoj. On je u utorak oko 16 sati pratio grupu od devetero gimnazijalaca. U jednom je trenutku iz nepoznatog razloga izgubio jednu skiju i sletio je sa staze u šumu. Tamo je ostao zaglavljen u nekoliko metara dubokom snijegu. Pomoć zbog visokog snijega nije mogla stići odmah do njega.

A tractor shovels snow on an icy road after heavy snowfall in Knoppen CURICU (8) UBIO UDARAC U STABLO Devetero poginulih: Uvukao se strah u ljude, prijeti katastrofa

Tijelo su odvezli na obdukciju, a policija je počela istragu.

Osim snijega prognoze pokazuju da će Austriju pogoditi i oluja odnosno očekuju se udari vjetra do 80 km/h. Na skijaškom području Arlberg također je na snazi izvanredno stanje. U brdima je preko dva meta snijega u dolini oko metar i pol. Očekuje se da će pasti nove količine snijega, a opasnost od lavina je vrlo velika. sve staze su zatvorene. Automobili  koji se nalaze u dolini su zatrpani s nekoliko metara snijega. Ljudi pokušavaju osloboditi staze, ceste, skinuti snijeg s krovova. 

>>> Ako ste na nekom od zatrpanih skijališta, svoje priče, snimke i fotografije možete nam slati na reporter@24sata.hr, Viber i WhatsApp broj 099/224-2424 ili na Facebook stranici 24sata

Komentari (52)
  • Nadam se da su se u Hrvatskoj več počele pripremati mjere obrane od poplava, od pijeska za vreče nadalje. Kad zlo dojde, onda je kasno. Drava i Dunav izviru u Alpama i pristojnim djelom protiču kroz Alpe. Bit če veselo Međimurcima, Varaždincima, Podravcima, Slavoncima uz Dravu i Dunav, Baranjcima i Sremcima, kad se taj snjeg počne otapati. Ako sve to skupa bude pračeno proljetnim kišama, veselje na vrhuncu. U Julijskim Alpama gdje izvire Sava i na njenom putu kroz Sloveniju, snjeg ZASAD ni toliko visok (30 do 60 cm), ali nikad se ne zna. Još nije ni polovica siječnja.

    9. 1. 2019,   08:33
  • Ako želite ... Pola metra možemo mi zaprimiti !?

    9. 1. 2019,   07:45
  • Ma žao mi naših rvata koji su tamo došli na skijanje a sad ništa od skijanja, malo ironije i zavisti jer ja poštenim radom nemogu si priuštiti niti jedan dan toga skijanja u Austriji, a drugo bojim se i poslije tolikog snijega da će biti i poplava kad se snjeg počne otapati, i opet će to sve doći k nama .

    9. 1. 2019,   07:39