Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napala ga maskirana dvojica: 'Bit ću dobro za nekoliko dana'

None Foto: Pixsell/Snimio čitatelj 4

Bivšeg HDSSB-ova župana, ali i gradonačelnika Osijeka jučer ujutro dočekala su dva muškarca u šiltericima i napali ga. Završio je u bolnici s lakšim ozljedama

Za nekoliko dana bit ću dobro, poručio je Krešimir Bubalo svojim kolegama u tvrtki Pevec. Bivšeg HDSSB-ova župana, ali i gradonačelnika Osijeka jučer ujutro dočekala su dva muškarca u šiltericima i napali ga metalnom šipkom. Završio je u bolnici s lakšim ozljedama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Napadnut je ispred ulaza u zgradu u Novom Jelkovcu, zagrebačkom kvartu nedaleko od uprave Peveca. Bubalo je odnedavno direktor razvoja i strategije u tom domaćem maloprodajnom lancu.

- Samo smo čuli zapomaganje, a policija je došla 20-ak minuta nakon toga i ispitala sve u zgradi - kaže nam jedan sustanar.
Iz Peveca nisu htjeli špekulirati o motivima ovoga napada. Neslužbeno doznajemo da je Bubalo radio na istragama oko nepravilnosti bivše uprave, čak i podnio prijave.

Policija treba tek utvrditi je li možda napad na Krešimira Bubala rezultat sukoba unutar Peveca u kojem postoje dvije struje koje se bore za prevlast.

Bubala (43), koji ima iskustva i u bankarskom sektoru, doveo je Jurica Lovrinčević, osječki poduzetnik i novi predsjednik uprave Peveca. Njih dvojica predvode skupinu dioničara koji su izglasali smjenu stare uprave na čelu s Darkom Šketom, stečajnim upraviteljem, koji je posrnuli Pevec podignuo na noge.

Šket je, pak, bio kadar druge struje koju predvodi Želimir Kodrić, vlasnik Samoborke i niza drugih tvrtki. Oni se sukobljavaju oko načina vođenja poduzeća. Kodrić traži isplatu 35 milijuna kuna dobiti, a Lovrinčević to odbija.

Komentari (37)
  • Životinje šta ste napravili od Peveca sram vas bilo., Toliko ljudi je izgubilo poslove zato jer je Todorić odlučio da nema mjesta za njega., I sad ste sve nacionalizirali i stavili pod drzavno a njegovo ime i brend još stoje., Pa kako vas nije sramota lopine jedne., Nek su ga izmlatili, dabogda cijelu upravu Peveca izmlatili

    29. 12. 2016,   10:23
  • I, jesu istražitelji stigli do "pajsera" Beljaka? Nema više kuna za financiranje njegovih despotskih kampanja. Gotovo je "pajseriću"!

    29. 12. 2016,   10:27
  • Što je tražio,to je dobio.

    29. 12. 2016,   11:05