Obavijesti

News

Komentari 25

Napao belgijskog policajca: Ubo ga u vrat i vikao 'Allahu Akbar'

Muškarac je priveden i u teškom stanju u bolnici. Napadnuti policajac je također u bolnici no izvan životne opasnosti zbog ozljeda koje je zadobio u napadu

VIDEO

Napadač koji je vikao "Allahu Akbar", ubo je u vrat nekoliko puta belgijskog policajca u centru Bruxellesa u utorak, izvijestilo je državno tužiteljstvo.

Napadača koji je mahao s dva kuhinjska noža za vrijeme incidenta ispred središnje gradske policijske uprave, ustrijelila su i ranila dva policajca, stoji u izjavi.

Muškarac je priveden i u teškom stanju u bolnici. Napadnuti policajac je također u bolnici no izvan životne opasnosti zbog ozljeda koje je zadobio u napadu.

"Još uvijek nismo ustanovili motive ovog napada", rekli su tužitelji. "Nekoliko svjedoka ga je čulo kako viče 'Allahu Akbar' (Bog je najveći). "Istraga će utvrditi radi li se ovdje o terorističkom činu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Počinitelj ima kriminalni dosje zbog krađe i nasilja. Bio je u pritvoru 2014., zbog pokušaja ubojstva i posjedovanja ilegalnog oružja, no pušten je prošli mjesec.

Belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon je incident opisao na Twitteru kao "još jedan kukavički čin protiv belgijske policije".

Belgija koja je sjedište institucija Europske Unije i NATO-a, meta je napada još od 2016. kada su bombaši samoubojice ubili 32 ljudi u zračnoj luci u Bruxellesu kao i u gradskom metrou. Razina prijetnji toj državi smanjena je u siječnju s tri na dva na ljestvici od maksimalne vrijednost četiri. 

Napad se dogodio tijekom dvodnevnog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Belgiji koji je uključivao i razgovore o poboljšanju sigurnosne suradnje između te dvije zemlje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS