Obavijesti

News

Komentari 97

Presuda: Za napad na djevojku u Rijeci dobio 15 dana zatvora

Presuda: Za napad na djevojku u Rijeci dobio 15 dana zatvora
2

Presudu su potvrdili odvjetnik okrivljenog Anton Denona, kao i sudac Željko Kurjega nakon okončane rasprave. Presuda je nepravomoćna i okrivljeni ima pravo žalbe

VIDEO

Prema prvim informacijama, Šime L. (26), koji je napao djevojku u Viškovu, dobio je kaznu od 15 dana zatvora. Odlučeno je tako na Prekršajnom sudu u Rijeci, a potvrdili su to njegov odvjetnik Anton Denona, kao i sudac Željko Kurjega nakon okončane rasprave. Presuda je nepravomoćna i okrivljeni ima pravo žalbe, javlja Novi list. 

Također je dužan platiti 500 kuna sudskih troškova, doznaje se sa suda. Odvjetnik je najavio da će se žaliti na presudu jer ništa nije dokazano i da nema teških ozljeda.

Presuda je donesena nakon što je u ponedjeljak saslušano petero svjedoka, među kojima jedan okrivljenikov prijatelj, koji tvrdi da su potpuno neutemeljene tvrdnje da je djevojčinom glavom udarao u asfalt.

Šime L. je doveden u ponedjeljak oko 12 sati na Prekršajni sud u Rijeci, ponovno u lisicama, ali ovaj put bez lanaca na nogama. Kombijem pravosudne policije dopremljen je iz pritvora na trg bana Josipa Jelačića, nakon čega je pješice stigao do stotinjak metara udaljenog suda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

 

'Istina, ošamario sam je, ali joj nisam lupao glavom o asfalt...'
'Istina, ošamario sam je, ali joj nisam  lupao glavom o asfalt...'

Šimu L. formalno se tereti za naročito drsko ponašanje - prema članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna, od 50 do 350 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama, a može se izreći i kazna do 30 dana zatvora. 

Podsjetimo, iako je bilo napisa da je 26-godišnjak udarao glavom djevojke o asfalt, Šime L. je ipak okrivljen samo da je ošamario djevojku, odnosno da ju je »udario otvorenim dlanom, pa je ona pala na nogostup«.  

Policija ga sumnjiči, kako je to i izvijestila u svom priopćenju, da se to dogodilo nakon što je u petak rano ujutro remetio javni red i mir u noćnom klubu, te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke u dobi od 19 do 23 godine, a jednu od njih, 19-godišnjakinju, lakše ozlijedio. 

Okrivljeni Šime L. u svojoj obrani izjavio kako je istina da je bilo svađe, da je možda izrekao koju riječ previše, priznavši i da je ošamario djevojku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a