Obavijesti

News

Komentari 20

Napao policajce vičući 'Allahu akbar': Petorica su ozlijeđena

Napao policajce vičući 'Allahu akbar': Petorica su ozlijeđena

Pet policajca ozlijeđeno je u napadu koji je u Berlinu počinio muškarac koji je zatim prevezen u psihijatrijsku bolnicu, a u švedskoj prijestolnici policajac u ophodnji zadobio je ozljede nožem u leđa i vrat

VIDEO

Pet policajca ozlijeđeno je u napadu što ga je u džamiji u glavnome gradu Njemačke počinio muškarac koji je zatim prevezen u psihijatrijsku bolnicu, a u švedskoj prijestolnici policajac u ophodnji zadobio je ozljede nožem u leđa i vrat, javljaju agencije u četvrtak.

Tridesettrogodišnji muškarac u berlinskoj četvrti Neukeolln odbio je napustiti džamiju nakon molitve kasno u srijedu navečer te je udario jednu od službenih osoba, nakon čega je pozvana policija. 

Po dolasku policajaca muškarac je napao  policajce vičući Allahu akbar (Bog je velik), rekla je policija.

Policajci su ga uspjeli svladati i prevezli u psihijatrijsku bolnicu. Policija nije mogla navesti razlog napada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Stockholmu je policajac u ophodnji izboden nožem u četvrtak ujutro.

"Zadobio je ozljede u leđa i vrat", rekao je inspektor Ronnie Tellberger na mjestu napada kod  ulaza u postaju podzemne željeznice na trgu Medborgarplatsen. 

Dodao je da policajac nije u životnoj opasnosti, te "za sada ništa ne upućuje da je riječ o terorističkom činu".

Napad u Stockholmu dogodio se pet mjeseci pošto se tražitelj azila iz Uzbekistana  ukradenim kamionom zabio u mnoštvo u najprometnijoj pješačkoj ulici te ubio pet osoba. Uzbeksitancu se sudi za "terorizam".

Napadač na policiju ispred Buchinghama optužen za terorizam

Britanska policija priopćila je u četvrtak da je dvadesetšestogodišnjaka koji je u petak lakše ozlijedio trojicu policajaca ispred kraljevske Buckinghamske palače u Londonu optužila za terorizam.

"Istražitelji odjela za suzbijanje terorizma podigli su optužnicu protiv muškarca povezanog s izgredom koji se dogodio u petak 25. kolovoza" ispred palače, priopćila je policija.

Mohiussunnath Choudhury, rođen 18. svibnja 1991., s prebivalištem u Lutonu, 50-ak km sjeverno od Londona, optužen je za "pripremu terorističkog čina", dodaje se.

Optuženika će tijekom dana izvesti pred sudca, navodi isti izvor.

Policija u svom izvješću navodi da je napadač htio uzeti "sablju dugu 1,20 m koja je bila na tlu iza vozačeva sjedala" u njegovu automobilu i "više puta povikao Alah je velik" kada je napao nenaoružane policajce ispred Buckinghamske palače, u kojoj kraljica nije bila.

Trojica policajaca su ga svladala pomoću suzavca u spreju, pri čemu su lakše ozlijeđeni. 

U srijedu je policija izvijestila da je oslobodila 30-godišnjaka koji je u nedjelju uhićen na zapadu Londona u vezi s napadom. "Mislimo da je djelovao sam i zasad ne tragamo za drugim osumnjičenicima", objavila je tada policija.

Izgred se dogodio u prilikama sve češćih džihadističkih napada u Europi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag