Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napili se pa posvađali: Mladić (23) nožem izbo 27-godišnjaka

Prema izjavama zaposlenika lokala, do sukoba je došlo kada je vidno rastrojen 23- godišnjak oko ponoći došao do beach bara i počeo provocirati 27-godišnjaka za šankom...

Sinoć iza ponoći na Šetalištu Antuna Restovića u Poreču došlo je do fizičkog obračuna dvoje mladića koji je na koncu kulminirao s više uboda nožem. 

Krvavi incident dogodio se neposredno pored beach bara Tequila, i iako je policija obavila očevid još uvijek ne izlazi u javnost s detaljima, osim da su sukobila se dvojca muškaraca i oboje završili u Općoj bolnici Pula.  Kako neslužbeno doznajemo 27-godišnjak iz Žbandaja pored Poreča zadobio je više ubodnih rana od strane 23-godišnjeg mladića iz Srbije ali boravištem u Poreču, a u svemu izgleda kumovao alkohol. 

Prema izjavama zaposlenika lokala, do sukoba je došlo kada je vidno rastrojen 23- godišnjak oko ponoći došao do beach bara i počeo provocirati 27-godišnjaka za šankom, njihovog kolegu. Mladića su iz lokala udaljili, ali se ovaj nakon određena vremena vratio i nastavio s provokacijama. 

Uzrok fizičkom obračunu kažu, desio se zbog više faktora. Navodno je rastrojeni 23-godišnji mladić, a koji također radi kao konobar u jednom porečkom lokalu, imao tetovirano na leđima nešto na ćirilici. Ovaj drugi mu tada u svađi na taj račun nešto dobacio, a sve smijehom dodatno začinile i neke djevojke. Zbog svega toga 23-godišnjak je naprosto puko, i nakon razmjene udaraca rukama i nogama na koncu potegao nož. Oboje su ozlijeđeni. 

Oglasila se i policija

Porečka je policija kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, a 33-godišnji hrvatski državljanin kazneno djelo sprječavanje dokazivanja.

Mlađeg muškarca sumnjiči se da je 1. kolovoza oko 00,15 sati u ugostiteljskom objektu u ul. Šetalište Antona Restovića u Poreču oštrim predmetom teško ozlijedio 27-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću bolnicu Pula.

U događaju je lakše ozlijeđen i osumnjičeni kojemu je liječnička pomoć također pružena u OB Pula, odakle je otpušten a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 2. kolovoza u popodnevnim satima predan je u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U nastavku kriminalističkog istraživanja porečka je policija utvrdila sumnju da je 33-godišnji hrvatski državljanin,  kako bi otežao razrješavanje i dokazivanje počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju, poduzeo mjere da se izbriše snimka video nadzora. Protiv 33-godišnjaka podnosi se kaznena prijava za kazneno djelo sprječavanje dokazivanja u redovnom postupku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentari (12)
  • Istrijani sigurno nisu!

    2. 8. 2018,   13:19
  • Mladi hodaju s nozem u dzepu kad znaju da su kazne nikakve... cekamo pupovca da kaze kako je to vec drugi napad na manjine u samo mjesec dana...

    2. 8. 2018,   12:46
  • Odlazim u taj lokal, decko 23 je totalno bahat i ponasa se neprimjereno.... Prije 7 dana smo ja i prijatelj komentirali da ako tako nastavi da ce ga neko natamburat. Zamisli on je taj koji je potegao noz...nebi bio nikad rekao da ce to napravit

    2. 8. 2018,   13:07