Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naplata duga: Ruski Sberbank će zaplijeniti - dva nebodera!?

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sberbank će u Moskvi zaplijeniti zgrade u vlasništvu biznismena Ruslana Baisarova, navode dva izvora. Izgradnja dva nebodera od 41 i 47 katova započela je 2006., no izgradnja je stala zbog problema s financiranjem

Najveći ruski zajmodavac Sberbank zaplijenit će dva nedovršena nebodera u Moskvi radi naplate duga, izjavila su za Reuters dva izvora na tržištu i jedan izvor blizak banci.

Sberbank će zaplijeniti zgrade u vlasništvu biznismena Ruslana Baisarova, navode dva izvora.

Treći izvor nije identificirao vlasnika zgrade. Izvori ne navode visinu Baisarova duga prema Sberbanku.

U ruskoj banci nisu željeli komentirati informaciju, a Baisarov nije bio dostupan za komentar.

Izgradnja dva nebodera od 41 i 47 katova u sklopu projekta Suvorov Plaza započela je 2006. godine. Projekt je u međuvremenu promijenio više vlasnika i gradnja je obustavljena zbog problema s financiranjem.

Kompleks površine 160.000 četvornih metara smješten je nadomak središta Moskve, a blizu je i poslovna zgrada President Plaza, koja je u vlasništvu Sberbanka.

U ruskoj banci također razmatraju mogućnost prodaje nekadašnjeg sjedišta u glavnom gradu Rusije i premještanja zaposlenika u centar grada, tvrde izvori.

U Sberbanku nisu željeli komentirati te planove.

Komentari (14)
  • Sberbank se zagrijava za legalnu otimacinu koja ce usljedit na prostorima ljepe naše.Njihovo predstanistvo u istocnoj Slavoniji,zapadnom Srijemu i Baranji polako razradjuje taktiku dovodjenja jeftinije radne snage sa istoka,njihovu bracu srbe za radna mjesta koja je poslodavac bio Agrokor (Belje,Vupik i mnostvo drugih firmi).U planu su i izrade stambenih objekata za novu jeftinju radnu snagu kako bi susjedima bilo sto isplativije doci raditi na spomenuta podrucija.I tako malo po malo opet cemo imati problema na nasim istocnim krajevima,samo jos i u vecem obujmu negoli 91 jer ce ih biti jos vise negoli tada.A nesto sto nam dodatno nejde u prilog je to da nasi ljudi iz tih krajeva masovno migriraju u zapadnu Europu zbog nacina zivota spajanja kraja s krajem...

    17. 10. 2018,   12:36
  • Se itko potrudio pročitati članak ? Nije u HR nego u Moskvi

    17. 10. 2018,   14:02
  • Zbog Agrokora budu zapljenili pola Slavonije :-(

    17. 10. 2018,   12:32