Obavijesti

News

Komentari 22

Naplatom parkinga napravili su kaos: 'Nepravda i bezobrazluk!'

Naplatom parkinga napravili su kaos: 'Nepravda i bezobrazluk!'
1

LOGIKA: Stanari iz ulica oko Ozaljske nemaju dovoljno mjesta za parkiranje, a ne daju im da kupe povlaštene mjesečne parkirne karte, već samo po punoj cijeni - odnosno devet puta skupljoj!

VIDEO

Morao sam parkirati 500 metara od kuće jer u mojoj ulici nije bilo mjesta. Sve teže pronalazim slobodno mjesto za auto u svojoj ulici otkad su uveli naplatu u susjednoj Ozaljskoj, požalio nam se čitatelj sa zagrebačke Trešnjevke.

U malim ulicama na Trešnjevci nema dovoljno parkirnih mjesta ni za stanare.

- Otkad je naplata, parkirna mjesta u Ozaljskoj su prazna pa sam htio kupiti povlaštenu parkirnu kartu kako bih mogao tamo parkirati jer mi je to samo tridesetak metara od kuće. No mogu kupiti samo parkirnu kartu po punoj cijeni, odnosno devet puta skuplju - ogorčen je čitatelj.

U drugoj, žutoj zoni, koja je i u Ozaljskoj, sat parkiranja stoji pet kuna, mjesečna povlaštena karta koju mogu kupiti stanari je 40 kuna, obrtnik koji tamo ima radionicu platit će 150, za službene aute tvrtki je 250, a za sve ostale 360 kuna.

Tu najvišu cijenu morao bi platiti i stanar susjedne ulice ili onaj tko stanuje drugdje, a želi parkirati u žutoj zoni naplate.

- Na povlaštenu parkirališnu kartu imaju pravo svi čija je adresa u zoni naplate parkiranja. U Pravilniku o korištenju javnih parkirališta popis je ulica u pojedinoj zoni. Zone naplate parkiranja na nekoliko lokacija u gradu definirane su granicama pa sve ulice koje su unutar tog područja, a nisu na popisu, također imaju pravo na povlaštenu parkirališnu kartu - objasnio je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, komunalne poslove i promet.

Dodao je da su na području pod naplatom parkiranja ulice u kojima nema parkirališnih mjesta te nije dopušteno parkiranje, ali njihovi stanari imaju pravo na povlaštenu kartu kako bi mogli koristiti obližnja parkirališta pod naplatom. Neki od primjera su i Nazorova ulica, Britanski trg, Bogovićeva, Trg bana Josipa Jelačića...

Na Trešnjevci povlaštenu kartu za parkiranje mogu kupiti stanari područja omeđenog Novom cestom, Nehajskom, Ozaljskom i Zagrebačkom avenijom.

- To je velika nepravda ako jeftiniju kartu za parkiranje u Ozaljskoj može kupiti onaj tko stanuje i 500 metara dalje, a ja koji sam tik uz Ozaljsku ne mogu - ogorčen je Trešnjevčanin.

Probleme s parkiranjem imaju u mnogim dijelovima Zagreba. U prostranijim gradskim četvrtima to su riješili uvođenjem naplate. I stanari Trešnjevke mogu tražiti naplatu i u svojoj ulici, no pitanje je kako bi funkcioniralo uvedu li naplatu u prenapučenim trešnjevačkim ulicama.

No mogu pokušati zatražiti mogućnost kupnje povlaštene parkirne karte.

- Ako građani imaju prijedlog da se njihova ulica uvede u Pravilnik, neka se obrate Gradskom uredu za mjesnu samoupravu, nadležnoj gradskoj četvrti, tj. mjesnom odboru - rekli su iz Zagrebparkinga.

Komunalne službe kao iz crtića 'A je to'

Grad je prvo iscrtao parkirna mjesta. Onda je raskopao ulicu, pa je asfaltirao ulicu, pa su ponovno iscrtali parkirna mjesta - neproporcionalno. A potom su na ta parkirna mjesta navukli kontejnere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava