Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napokon: Nakon dva mjeseca su oslobodili francusku obitelj

None Foto: Reuters 5

Podsjetimo, otac obitelji Tanguy Moulin Fournier radio je u Kamerunu za jednu francusku tvrtku, a osim njega oteta je njegova supruga, četiri sina i brat

Nakon tajnih pregovora islamski militanti u Kamerunu su oslobodili sedmeročlanu francusku obitelj koju su naoružani muškarci na motociklima oteli 19. veljače. 

Francuski predsjednik Francois Hollande razgovarao je s ocem obitelji koji mu je rekao da su jako sretni. Hollande ih je dočekao na aerodromu na povratku u Francusku, piše Daily Mail.

- Ovo je golemo olakšanje. Ovo će udvostručiti našu odlučnost da oslobodimo preostale taoce - rekao je Hollande. Islamski militanti još uvijek drže osam Francuza, a na oslobađanju sedmeročlane obitelji radilo se posljednjih nekoliko tjedana. Hollande je naglasio da nisu platili oslobađanje, te da Francuska ne odustaje od svog stava da ne plaća otkupninu. 

Podsjetimo, otac obitelji Tanguy Moulin Fournier radio je u Kamerunu za jednu francusku tvrtku, a osim njega oteta je njegova supruga, četiri sina i brat koji je bio na odmoru.

-Bilo je jako dugo. Bilo je vrlo teško. Bilo je fizički i psihički teško. Jako smo umorni, ali život se nastavlja. Život je jači od svega ostalog - rekao je otac oslobođene obitelji.


Komentari (4)
  • Ma ne NISU platili pustili ih na ljepe oci!!! A oni drugi su valjda manje vrijedni !

    20. 4. 2013,   12:16
  • Nisi ti stari moj ( kao i tvoja žena, brat i djeca) niti svjstan koliko si sretan što si živ! Možeš slobodno reći da si se ponovo rodio.

    20. 4. 2013,   10:12
  • radio neki posten poso za francuze u kamerunu !!!!!

    21. 4. 2013,   10:49