Obavijesti

News

Komentari 34

Napušio se 'trave' i tati zapalio kuću, mora platiti 400.000 kn

Napušio se 'trave' i tati zapalio kuću, mora platiti 400.000 kn
7

Muškarac je u veljači 2019. oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće nije ostalo ništa

VIDEO

Požežanin D. Č. (30) koji je krajem veljače zapalio obiteljsku kuću, osuđen je na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i obeštećenje od 400.000 kuna koje u roku od 10 mjeseci tijekom roka provjeravanja mora isplatiti ocu.

Utvrđeno je kako je kuću zapalio dok je bio pod utjecajem marihuane. 

>>> Zapalio vlastitu kuću: 'I sestra je od straha pobjegla od njega'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema optužnici, D. Č. je 26. veljače ove godine oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće nije ostalo ništa.

- Mislim da sam zapalio samo dvosjed, ali ne i zavjese. Potpalio sam ga upaljačem i otišao baki. Ostaloga se ne sjećam. Nisam bio pri sebi, no nemam zdravstvenih problema, nego je u pitanju bila marihuana. Konzumirao sam je neposredno prije toga. Dvosjed je bio na sredini dnevnog boravka. I ne znam točan razlog, nisam imao motiv da zapalim kuću. Inače, marihuanu koristim nekad više nekad manje, ovisno ako ne djeluju lijekovi koji su mi propisani nakon prometne nesreće 2015. godine. U kući sam bio sam, a inače sa mnom živi jedna od dviju sestara, dok je otac u Njemačkoj - pravdao se u tužiteljstvu D. Č., piše Jutarnji list

Vještak psihijatar je zaključio da 30-godišnjak ima poremećaj osobnosti te da je u vrijeme paleži bio je ubrojiv, ali s djelomičnim gubitkom sposobnosti testiranja realiteta zbog zloupotrebe marihuane.

Od ranije je poznat policiji. Prije požara je s kuće svog djeda, koji stanuje na području općine Kaptol, bacao crjepove na policiju. Sve što je mogla, policija je do sada poduzela. U konačnici je sve na liječnicima i drugim službama koje su trebale prepoznati problematiku koja se događa s mladićem.

- Majka mu je umrla prije osam godina. Uz nju je jako bio vezan. Otac mu je u Njemačkoj i jedna sestra. Ima on još dvije sestre, jedna koja studira u Osijeku i jedna što je živjela tu u kući s njim. Zbog straha mu je ta jedna sestra neki dan otišla u Osijek kod druge sestre. Jako se njega bojala jer se čudno ponašao i eto vidite kao da je bila u pravu. Vidite što je napravio - rekla nam je susjeda.

Kada je već zapalio kuću stric  je vodio pravu borbu s njim jer je on htio nekamo otići, pobjeći. Uspio ga je zadržati do dolaska policije.

Pokretanje videa...

00:28
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji