Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napuštena Dora Paula (2) našla je svoju novu obitelj

None Foto: M.Čikotić/Pixsell 3

Bebu od samo dva dana ostavili su na kućnom pragu obitelji Vrcan u Ugljanama kraj Sinja. Mala djevojčica je te noći 2007. bila zamotana u ručnik

Djevojčica, koju su u splitskoj bolnici prozvali Dora Paula, krajem lipnja 2007. godine ostavljena je pred kućnim pragom obitelji Vrcan u Ugljanama kraj Sinja. Vrcanove je oko 1.30 sati probudio dječji plač. Pomislili su da je u pitanju mačka, no plač nije prestajao. Pred vratima su pronašli novorođenče zamotano u ručnik. Pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je bebu tešku 2400 grama prevezla u KBC Split. Mnogi su se sažalili nad njom pa se vrlo brzo javilo nekoliko obitelji spremnih za usvajanje. Skrb o Dori Pauli tada je privremeno preuzeo sinjski Centar za socijalnu skrb. Iz dana u dan zaprimali su ponude za njezino usvojenje.
- Nakon provjera odlučili smo se za jednu obitelj i dali djevojčicu na potpuno usvajanje - kaže predstojnik sinjskog Centra Augustin Domazet. Nije smio reći gdje je djevojčica usvojena, no prema neslužbenim informacijama, Dora Paula je život nastavila na širem području Cetinske krajine.

NIKAD NISU NAŠLI NJEZINU MAJKU
Malenu Doru Paulu su ostavili usred noći pred kućnim pragom obitelji Vrcan. Obitelj je odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć, koja ju je prevezla u bolnicu.

Komentari (14)
  • ako se temeljito provjerava,u reduj,pa vidite koliko se pedofila namnožilo

    7. 3. 2010,   18:17
  • ljubav mala......,želim joj sve najbolje u životu... ne mogu shvatiti kako netko može tako malo bespomoćno biće ostaviti....

    7. 3. 2010,   18:17
  • aww

    7. 3. 2010,   18:17