Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napustio studio: Pupovac je odbio razgovarati s Tomašić

None Foto: PIXSELL/24sata

Milorad Pupovac i Ruža Tomašić trebali su komentirati uvjete koje je ministar vanjskih poslova postavio Srbiji za ulazak u EU. Pupovac je uoči emisije napustio studio

U Studiju 4 HRT-a trebali su gostovati Milorad Pupovac i Ruža Tomašić koji su trebali komentirati izjave ministra vanjskih poslova Mire Kovača da Srbija ne može u EU dok ne ukine nadležnost za ratne zločine na području cijele bivše Jugoslavije. Također, Kovač traži prava za hrvatske manjine u Srbiji te njihovu zaštitu. No, Studio 4 sveo se samo na jednog gosta, jer je neposredno prije emisije Milorad Pupovac napustio studio rekavši da ne želi sudjelovati u razgovoru s Ružom Tomašić, javlja HRT.

Tomašić: Hrvatska traži premalo od Srbije

Komentirajući izjave Mire Kovača, Tomašić je rekla kako smatra da Hrvatska traži premalo jer osim pitanja nadležnosti za ratne zločine i prava hrvatske nacionalne manjine, prije ulaska Srbije u EU trebalo bi riješiti pitanje granica, nestalih osoba, otetog kulturnog blaga.  

- Hrvatska traži veoma malo, no i za to malo Dačić kaže da si umišljamo da smo velesila. Ja mislim da je sramotno to što Hrvatska traži i da je Hrvatska trebala tražiti puno više -  smatra Tomašić.

'Ja bih poništila Zakon o oprostu'

Budući da je Republika Srbija sebe proglasila mjerodavnom za sve ratne zločine na prostoru cijele bivše Jugoslavije, pa tako i Hrvatske, Tomašić kaže kako bi ona taj problem lako riješila.  

- Ako oni na tome inzistiraju, ja bih poništila Zakon o oprostu, tj. aboliciji, pa bih sudila svima koji žive u Hrvatskoj, a izvršili su agresiju na nju - kazala je.   

O Šešelju i 'Velikoj Srbiji': Oni zapravo nikada nisu kažnjeni

Komentirala je i ponašanje Vojislava Šešelja. 

- Oni će cijelo vrijeme zagovarati Veliku Srbiju zato što zapravo nisu kažnjeni, a kad niste kažnjeni za nešto, onda ćete nastaviti jer mislite da je to u redu - smatra Tomašić. 

- Što oni više govore o "Velikoj Srbiji", toliko mi u Hrvatskoj više šutimo, umjesto da i mi govorimo o "Velikoj Srbiji", da govorimo što je taj projekt radio u Hrvatskoj, što je napravio građanima RH, koliku je štetu napravio, koliko je života otišlo. Mi šutimo - rekla je Tomašić.
 

Komentari (218)
  • odbio hm možda se uplašio jer sa ružom nema trta mrta ;)

    5. 4. 2016,   14:51
  • Velike štete što je napustio studio, kud sreće da ode i iz Hrvatske.

    5. 4. 2016,   14:50
  • vučić kaže predizborno juče na b92 da su oluja i bljesak zločinačke akcije,takvom velikosrpskom ološu kojeg podržava i pupavac treba zabranit ulazak u rvacku i eu

    5. 4. 2016,   14:56