Obavijesti

News

Komentari 94

Naricale u sudnici: Osudili su pljačkašice slijepe starice (95)

Naricale u sudnici: Osudili su pljačkašice slijepe starice (95)
1

NEPRAVOMOĆNO Jagoda Horvat (52) dobila je četiri godine i deset mjeseci zatvora, Marizela Oršuš (38) tri godine, a Anita Zadravec (28) ‘izvukla’ se s uvjetnom kaznom

VIDEO

Ubit ću se! To mi je smrtna presuda!, histerično je vikala Marizela Oršuš (38) nakon što je jučer čula nepravomoćnu presudu Krešimira Pavlovića, suca koprivničkog Općinskog suda.

Oršuš je dobila tri godine zatvora, Jagoda Horvat (52) osuđena je na četiri godine i deset mjeseci te joj je opozvana i uvjetna osuda od jedne godine zatvora. I Horvat je teško podnijela osuđujuću presudu, ali je, za razliku od Oršuš, uz plač tiše komentirala odluku suda. Najbolje je prošla Anita Zadravec (28), kojoj je jednogodišnja kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro jer dosad nije osuđivana.

Horvat i Oršuš sudilo se za pokušaj razbojništva i krađu, a Aniti Zadravec za pomaganje u ta dva kaznena djela jer ih je ona vozila automobilom u Đelekovec i Imbriovec.

Kod izricanja kazni sud je kao otegotnu okolnost Horvat uzeo njezino ponavljanje kaznenih djela, zbog čega je dosad pet puta pravomoćno osuđivana, od čega čak četiri puta za krađe. Stoga je sudac Horvat i Oršuš produljio istražni zatvor do pravomoćnosti presude, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Obje su teško podnijele odluku da se iz koprivničke sudnice vraćaju u varaždinski zatvor, odakle su i dovedene na sud u Koprivnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Horvat i Oršuš teretili su da su 14. siječnja ušle u kuću 95-godišnje Marije Petrić, slijepe i teško pokretne starice koja živi sama u Đelekovcu. Kad ih je starica osjetila, jedna od njih dvije ju je odgurnula, a druga udarila šakom u lice, nakon čega je nemoćna žena pala na pod. Krvava, izašla je iz kuće i potražila pomoć. U međuvremenu je Anita Zadravec, pojasnio je sudac, odvezla Horvat i Oršuš u smjeru Koprivnice praznih ruku, jer kod Petrić nisu pronašle novac.

Tri dana kasnije u Imbriovcu su ušle u kuću Ružice Punčikar.

Oršuš je tvrdila da je bila u dvorištu 87-godišnje žene u trenutku kad je Horvat izašla iz kuće s ukradenim svežnjem novčanica. Rekla je da je Jagoda iz ormara uzela 11.100 kuna, koje je spremila u njedra. Plijen su sve tri podijelile. Sudac Pavlović je rekao da taj iznos moraju solidarno vratiti. Razliku do 18.000 kuna, koliko Punčikar tvrdi da su uzele, morat će potraživati kroz parnicu.

- Vi ste nepopravljivi recidivist. I ova dva kaznena djela počinili ste dok ste bili pod uvjetnom osudom zbog prijašnjih krađa - ukorio je sudac Jagodu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!