Obavijesti

News

Komentari 13

Narko kraljice: Ubijaju solnom kiselinom, režu glave i šake...

Narko kraljice: Ubijaju solnom kiselinom, režu glave i šake...
1

Jedna od najmoćnijih šefica meksičkih narko kartela bila je nedavno ubijena 'La Catrina', ali nije bila jedina žena na čelu brutalnih bandi - upoznajte "Kraljicu Pacifika" i "La Chinu"

VIDEO

Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela poznatija pod imenom 'La Catrina', ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Zajedno s još sedmero članova kartela napala je vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Michoacanu, a preminula je u bolnici od posljedica ranjavanja, prenosi Daily Mail koji je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i 'Dama smrti'. 

Maria Lopez Esquivel bila dio skupine koja je u listopadu prošle godine masakrirala 13 policajaca.

Maria je bila šefica kartela Cártel de Jalisco Nueva Generación (CJNG) iz meksičke pokranije Jasilico, a nekad su bili dio moćnog kartela Sinaloa. Pod kontrolom drže područje od Cancuna do granice s Teksasom, a toliko su jaki da ne moraju brinuti čak ni za oružje, jer organiziraju vlastite radionice na kojima njihovi članovi uče kako mogu sami izrađivati pištolje i puške.

'Ta je trasa sigurnija': Heroin u Europu putuje i preko Hrvatske
'Ta je trasa sigurnija': Heroin u Europu putuje i preko Hrvatske

Maria je kćer stočara i domaćice, a u školi je navodno bila dobra učenica dok nije počela pokazivati interes za zabave, a manje za školu. Počela se družiti s lokalnim gangsterima i ušla u svijet droge. CJNG-u se pridružila 2017. godine i tada je počeo njen meteorski uspjeh u kartelu kojeg je čak i zloglasni El Chapo znao angažirati za likvidacije svojih suparnika i neprijatelja.

Stotine ubojstava, pokolja i masakra

Ona je samo jedna od nekoliko moćnih 'kraljica droge' iz Meksika, koje su nadaleko poznate po svojoj brutalnosti, pokoljima i švercu tona i tona droge.

Sandra Ávila Beltrán možda je i najzloglasnija. Dobila je nadimak "Kraljica Pacifika", a kada ju je policija konačno uhitila i strpala u zatvor 2007. godine, na ispitivanju je rekla da je kućanica koja zarađuje nešto novca sa strane prodajom odjeće i nekretnina.

Kao dijete ušla je u svijet narkokartela - otac joj je radio za kartel Guadalajara, a majka je bila povezana s bandama krijumčara heroina. Prvoj velikoj pucnjavi svjedočila je kada je imala samo 13 godina.

Vrlo brzo je postala legenda u meksičkim narko krugovima i bila je ključna karika između vođa kartela u Kolumbiji i Meksiku i njihovoj organizaciji pošiljaka tona kokaina skrivenih u brodovima koji su godinama prevozili tunu iz Meksika u SAD.

Njezin dekadentni stil života bio je nadaleko poznat. Novac je trošila na skupocjene flote automobila, kojih je na kraju imala 30, a bila je i vlasnica zlatnog Tutankamonovog privjeska sa 83 rubina, 228 dijamanata i 189 safira. 

Ubili zloglasnu šeficu kartela, prepoznali su je po tetovaži
Ubili zloglasnu šeficu kartela, prepoznali su je po tetovaži

- Fotografije s njezinih proslava, i galumuroznih tuluma slični su onima poznate obitelji Kardashians, s jednom omanjom razlikom - ljudi s fotografija njenih tuluma uglavnom više nisu živi - piše The Guardian.

Inspirirala je mnoge umjetnike, a može se pohvaliti i s nekoliko glazbenih hitova koji su posvećeni njoj i njenom stilu života. Osim što je bila poznata po svojim smrtonosnim vještinama, ljepoti i šarmu, tulumi koje je organizirala bili su spektakularni. A ona je na njih dolazila sa helikopterom i kalašnjikovim u ruci. 

Dvojica njezinih supruga ubijena su, a brat joj je mučen do smrti. I ona sama gotovo je poginula u zasjedi koju je organizirala konkurencija. Njezin pad započeo je 2002. godine nakon otmice sina. I dalje se ne zna tko ga je oteo a policijsku sumnju izazvalo je brzina kojom je platila otkupninu u iznosu od pet milijuna dolara. 

Velika količina novca pobudila je zanimanje policije koja je tada počela pomno pratiti njezin život i poslovanje. Ubrzo je istraga pokazala kako je riječ o opasnoj dami, pa se našla na listi najtraženijih osoba na svijetu. Pet je godina živjela u bijegu.

Krvavi trag: Rat crnogorskih klanova došao je i do Hrvatske
Krvavi trag: Rat crnogorskih klanova došao je i do Hrvatske

Čak trideset agenata trebalo je da ju se konačno uhvati 2007. godine sa njezinim ljubavnikom Espinoza Ramírezom.Uhićenje je nazvala "olakšanjem" nakon godina života u bijegu, mijenjanja lokacija, identiteta, boje kose. Budući da joj nisu mogli dokazati poveznicu sa zločinima povezanima s drogom, optužili su ju za pranje novca, i ubrzo osudili.

- Novcem možete kupiti sve u Meksiku - govorila je, a toga se držala i u zatvoru, pa je tako svoje goste dočekivala u visokim petama, dizajnerskoj odjeći i skupocjenom nakitu. 

Tri su sluškinje živjele s njom u ćeliji i servirale joj hranu i alkohol. Istraga je pokrenuta 2011. godine nakon što je u zatvor bio dopušten dolazak liječniku koji joj je injektirao botoks u lice, što je bilo protiv svih pravila zatvorskog sustava. Sa dužnosti su bili smijenjeni ravnatelj zatvora i šef bolnice. 

Kraljica smrti

Melissa Calderon, poznata po nadimku La China, je plaćeni ubojica i šefica meksičke bande Las Fuerzas Especiales de Los Dámaso, krila kartela Sinaloa. Dok nije uhvaćena 2015., osobno je počinila najmanje 150 ubojstava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquí andamos💯

A post shared by Melissa Calderon Ojeda (@melissacalderonojeda) on

Nisu to bile tek obične likvidacije – na pronađenim truplima često su nedostajali udovi, glava, ponekad i organi, tijela su bila potpuno unakažena, mnoga od njih toliko da ih nikada nisu ni uspjeli identificirati. Brutalna ubojstva kojima se nije nazirao kraj nosila su potpis "meksičke kraljice smrti", kako su je prozvali tamošnji mediji.

Jednog svog suradnika je posula solnom kiselinom, zatim ga je izbola nožem, a onda mu odrezala šake.

La China je u kriminalni milje ušla 2005. godine kada je započela njezina ljubavna veza s članom narko kartela Damaso.

Na vrh kriminalne organizacije popela se doslovno gazeći preko leševa i vrlo brzo počela zapovijedati jednim odjelom kartela Damaso. Nakon nekog vremena ju je s trona maknuo vođa Sinaloe, "El Grande", koji je ubio njenog prvog dečka. Tada se priključila bandi Las Fuerzas, skupa sa svojim drugim dečkom, Hectorom Gomezom, kojeg su zvali El Chino, po nadimku Melisse Calderon.

Pobjegla je od zlostavljanja pa se jedva izvukla iz pakla droge
Pobjegla je od zlostavljanja pa se jedva izvukla iz pakla droge

Zajedno su krenuli u rat protiv El Grandea, a pohod na njegovu glavu je zaustavljen kada je uhićena bez ispaljenog metka u rujnu 2015. godine na aerodromu Cabo San Lucas. Uhićena je dok se ukrcavala na let za Cullacan, a izdao ju je dečko, koji se nagodio s vlastima da će mu kazna biti smanjena u zamjenu za informacije o La Chini.

- Bilo joj je zabavno mučiti ljude i postajala je sve gora i gora. Ipak, sve sam nekako trpio jer me bilo strah da će me pronaći i ubiti ako je napustim – priznao je istražiteljima njezin tadašnji partner El Chino.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je