Obavijesti

News

Komentari 9

Narod odlučuje. Prijavili smo volontere za kontrolu glasova

Narod odlučuje. Prijavili smo volontere za kontrolu glasova
1

Kuščević je jutros u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada", govoreći o referendumskim inicijativama, izjavio kako mu je veliko razočarenje što se inicijativa Narod odlučuje nije prijavila za uvid u nevažeće potpise

VIDEO

Građanska inicijativa Narod odlučuje u srijedu je demantirala tvrdnje ministra Lovre Kuščevića da se nisu ni prijavili za kontrolu prebrojavanja nevaljanih glasova za referendumska pitanja, ustvrdivši da su Ministarstvu uprave prijavili 45 volontera za provjeru nevažećih potpisa.

Kuščević je jutros u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada", govoreći o referendumskim inicijativama, izjavio kako mu je veliko razočarenje što se inicijativa Narod odlučuje nije prijavila za uvid u nevažeće potpise za raspisivanje referenduma.

Iz inicijative Narod odlučuje odgovaraju da je Kuščević iznio neistinu jer su u petak, sukladno uputama Ministarstva uprave, dostavili u dvije e-pošte svu potrebnu dokumentaciju za prijavu 45 volontera za uvid u navodno nevažeće potpise.

"U petak, 26. 10. 2018. u 16:03 i 16:06 poslao sam dva e-maila ispred GI Narod odlučuje, kojima smo prijavili  45 volontera za uvid u potpise za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava, koje je Kuščevićevo povjerenstvo proglasilo nevažećima. U skrivenoj kopiji oba e-maila bio je, radi provjere slanja, kolega koji je te e-mailove uredno zaprimio", stoji u demantiju koji je potpisao koordinator inicijative Luka Mlinarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prijavu su, kažu, izvršili sukladno uputama Ministarstva uprave, poslali zahtjeve svih 45 volontera koje su oni vlastoručno ispunili, preslike njihovih osobnih iskaznica i odluku Organizacijskog odbora kojom se upravo ti volonteri imenuju za predstavnike GI Narod odlučuje kod uvida u navodno nevažeće potpise.

U obje e-pošte zatražili su potvrdu Ministarstva o primitku, koju nisu zaprimili, što je i inače bila praksa Ministarstva prilikom dostavljanja dopisa.

Kao dodatni dokaz da je Ministarstvo zaprimilo elektronsku poštu, GI Narod odlučuje priložio je e-mail koji je Ministarstvo uprave poslalo jednom od njihovih volontera s popisa, u kojem ga se pita želi li se za uvid prijaviti kao pojedinac ili u ime GI Narod odlučuje. Njihov volonter tu je e-poštu dobio u utorak, 30. listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina