Obavijesti

News

Komentari 33

'Naš cilj nije samo osvajanje mandata za EU parlament...'

'Naš cilj nije samo osvajanje mandata za EU parlament...'
1

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u subotu u Vukovaru kako cilj izborne kampanje SDSS-a za EU parlament nije samo da stranka osvoji mandat u EU parlamentu već i da prošire prostore slobode.

VIDEO

Nakon odavanja počasti u Spomen parku Dudik u Vukovaru u sjećanje na ubijene žrtve od 1941.-1943. godine, Pupovac je odgovarajući na novinarska pitanja, ocijenio kako je izborna kampanja za EU parlament drugih stranaka "gotovo nevidljiva", osim kampanje SDSS-a.

- Mi ćemo se i dalje truditi da naša kampanja ostane takva, jer cilj naše kampanje nije samo da osvojimo mandat u EU parlamentu, već i da proširimo prostore slobode i oslobodimo ljude od straha i da učinimo sve ono što Srbe čini Srbima u Hrvatskoj, da steknu pravo građanstva u Hrvatskoj, u javnom prostoru i u sredinama u kojima ljudi žive, izjavio je Pupovac. "Na taj način mislimo da snažimo Hrvatsku kao demokratsku zemlju", ustvrdio je.

Rekao je i da su Srbi gdje god živjeli, baštinici antifašističke tradicije.

- Tako će i biti. Nećemo mjeriti tko je veći, tko je manji. Mi smo sa svima kojima je smisao antifašizma na srcu i koji ga prepoznaju kao temelje Europe 20. stoljeća, ali i kao temelje Europe i Hrvatske 21. stoljeća. Sa svima ćemo na tome radit, bilo da su Srbi, Hrvati ili druge narodnosti ili neke druge političke boje, rekao je predsjednik SDSS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komentirajući novinarima posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u srijedu, 8. svibnja Macelju, Bleiburgu i Hudoj Jami, gdje su Spomen obilježjima ubijenim žrtvama nakon Drugog svjetskog rata, Pupovac je rekao kako nema ništa protiv toga da se ljudima koji su stradali kao nedužni, pripadali pobjedničkim ili poraženim vojnim formacijama, iskaže počast, ali, po njemu, postoji redosljed radnji.

- Pobjeda nad fašističkom koalicijom za svakoga, pa i za predsjednicu Republike treba biti na prvom mjestu, a onda treba naći načina i kako da se pokaže pijetet prema žrtvama koje su stradale nakon Drugog svjetskog rata, ali sa jasnom naznakom zašto i kako se to dogodilo, dodao je Pupovac.

U srijedu navečer priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike da je "u povodu Dana spomena na hrvatske žrtve u borbi za slobodu i neovisnost, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Macelj, Bleiburg i Hudu jamu, položila cvijeće te zapalila svijeće za nevine žrtve koje su ubili pripadnici Jugoslavenske armije nakon završetka Drugoga svjetskog rata. Masovnim ubojstvom ratnih zarobljenika i civila, među kojima je bilo ranjenika i djece, prekršene su sve civilizacijske norme i odredbe humanitarnog prava, prije svega Ženevska konvencija o ratnim zarobljenicima iz 1929. godine. Bio je to razmjerno najveći poratni masovni zločin u Europi nakon Drugoga svjetskog rata, za koji nema opravdanja, kao ni za bilo koji drugi zločin učinjen nad bilo kime i od bilo koga", navedeno je u priopćenju iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Osim predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca počast žrtvama na Dudiku odali su danas i kandidati SDSS-a za EU parlament Dejan Jović, Jugoslav Vesić i Srđan Jeremić koji će u Vukovaru biti nazočni i svečanoj akademiji, posvećenoj žrtvama ustaškog i fašističkog režima.

U večernjim satima, kandidati će biti nazočni večernjoj liturgiji u crkvi Sv. Nikolaja u Bijelom Brdu te središnjem predizbornom skupu stranke za Osječko-baranjsku županiju koji će se održati u tome mjestu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag