Obavijesti

News

Komentari 28

Naša Anita već je dvije godine zaključana u svojemu tijelu...

Naša Anita već je dvije godine zaključana u svojemu tijelu...
3

Srušila se na Božić: Anita Herceg (28) pala je bratu u krilo za vrijeme obiteljskog ručka. Stalo joj je srce. Od tada je nepokretna. Samo nekad pusti suzu

VIDEO

Svjesna je svega oko sebe, razumije što joj Se govori, prati očima sve one koji je dođu posjetiti, prati omiljene emisije, ali o emocijama ne može govoriti, osim što ih ponekad pokaže suzom koja klizne niz njen obraz.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:27

Anita Herceg (28), djevojka iz Slavonskog Broda dvije godine je zaključana u tijelu. U svega nekoliko minuta njen život se, na Božić 2014., zauvijek promijenio. Za obiteljskog ručka pala je bratu u krilo. Liječnici Hitne pokušavali su vratiti otkucaje srca. Skoro dvadeset minuta nije davala znakove života, ali je ponovno udahnula. Ostala je nepokretna. U počecima nije reagirala gotovo ni na što.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znala sam da me moja Anita čuje i zato sam joj uvijek potiho pričala, tješila sam ju i govorila da će sve biti dobro. Znam da je razumijela, jer suza bi joj potekla niz lice, ljubila sam njene obraze i kupila te suze – kroz plač kaže majka Verica Herceg.

Pune dvije godine traje bitka za Anitino zdravlje, napredak je vidljiv, ali izlaz iz zaključanog tijela još je daleko.

- Ne znam bih li uspjela sve ovo izdržati da nije bilo dobrih ljudi koji su nam pomogli i koji nam još uvijek pomažu. Svima sam od srca zahvalna. Moja curica sad reagira, pratim svaki njen pokret. Prije nekoliko mjeseci pozvala me sa ‘mama’. Istina, nije to bilo toliko razgovijetno, ali moje srce je to prepoznalo. Znam da ona analizira sebe iznutra, pita se što joj se to dogodilo, sjeća se onih trenutka kada je bila zdrava, vjerujem da sjeti i svoje ljubavi. Zbog svega toga povuče se i pada u emocionalne krize - kaže Verica koja je uvjerena da Anita sve čuje i razumije. Posebno reagira na svoje najbliže prijateljice kada joj dođu u posjet. Ipak, mama je ta koja je uvijek uz nju.

- Ja sam joj majka, njegovateljica, prijateljica. Na rubu smo snaga, jer mirovina koja mi je ostala od pokojnog supruga i njena invalidnina teško mogu biti dovoljne da platimo režije. Lijekove koji su Aniti potrebni od HZZO-a dobivam na kapaljku pa sam prinuđena neke i kupovati. S nama je i moj sin Mirko. On ne radi, a kuna koju bi zaradio dobro bi nam došla. Kćerka Melita je na studiju u Americi. Povremeno dolazi jer je to veliki trošak, pa umjesto da novac potroši na put pošalje nešto meni kako bismo mogli preživjeti – priča Verica Herceg. Dodaje kako je Melita za ovaj Božić bila u posjeti. 

- Anita nije skidala pogled s Melite. Na spomen Melitinog imena, lice joj se razvuče u osmijeh - kaže mama Verica.

Prije nego se to dogodilo veselili su se, razgovarali, kovali planove, radovali se susretu s prijateljima i onda im se u svega nekoliko sekundi cijeli svijet srušio. Pored svih nedaća, Anita je nedavno dobila temperaturu.

- I s tim se sad borimo. Bio je liječnik. Jako me iznenadilo što mu je na njegove upite odgovarala sa ‘da’ i ‘ne’. To ponekad i meni zna reći, ali nikad ljudima koje ne poznaje. Očito je moja Anita sve svjesnija. Samo da uspijemo staviti pod kontrolu temperaturu, bit će sve u redu i slijedeće je tražiti pomoć logopeda jer Anita mora ponovo naučiti govoriti – zaključila je hrabra majka Verica.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina