Obavijesti

News

Komentari 28

'Naša vlast nema odlučan stav prema verbalnoj agresiji Srbiji'

'Naša vlast nema odlučan stav prema verbalnoj agresiji Srbiji'
1

Đapić je poručio kako oštećivanje grafita "Osijek-nepokoreni grad" ćirličnim natpisima nije samo vandalski čin, već i posljedica verbalne agresije Srbije prema Hrvatskoj

VIDEO

Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić poručio je  srijedu kako oštećivanje grafita "Osijek-nepokoreni grad" ćirličnim natpisima nije samo vandalski čin na simbol obrane grada, već i posljedica verbalne agresije Srbije prema Hrvatskoj na koju hrvatske vlasti, kaže, nemaju jasan i odlučan stav.

 Đapić je na konferenciji za novinare u Osijeku kazao kako je snažna verbalna agresija Srbije prema Hrvatskoj počela osnutkom mješovite katoličko-pravoslavne komisije za preispitivanje uloge i položaja blaženog kardinala Alojzija Stepinca, pri čemu "najviši srbijanski državni dužnosnici vode neviđenu kampanju prema hrvatskim svetinjama, koja je prešla svaku mjeru".

 "Nas ne iznenađuju njihove reakcije, već nedostatak jasnog i čvrstoga stava hrvatske politike, koja je vrlo tolerantno promatrala ulazak Srpske napredne stranke u Europsku pučku stranku i olako je odustala od blokade pristupnih pregovora Srbije s EU u poglavljima pravosuđa i obrazovanja", istaknuo je Đapić.

 Ne smije se, dodao je, dopustiti nesmetano vrijeđanje i omalovažavanje hrvatskih vrijednosti, već se tome mora stati na kraj, a službena hrvatska politika mora znati odlučno i čvrsto tome se suprotstaviti. Đapić od Hrvatske biskupske konferencije očekuje jasnije stavove kada je u pitanju kanonizacija kardinala Stepinca, a od hrvatske Vlade da povuče veleposlanika iz Beogada, jer medijske izjave koje se upućuju prema vodećim srbijanskim dužnosnicima Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću smatra nedostatnima za konkretnu hrvatsku akciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Hrvatska ima druge snažne instrumente kojima može zauzdati takvo ponašanje Srbije prema Hrvatskoj", poručio je.

 U verbalnoj agresiji na Hrvatsku, drži Đapić, već godinama sudjeluje i srpski tjednik "Novosti" kojeg financira hrvatsko Ministarstvo kulture, a iz kojega "sustavno napadaju hrvatske vrijednosti".

Stoga je u Hrvatskoj, ističe, potrebno "pomesti i napraviti reda, posebno u kontekstu da se ne financiraju one inicijative, udruge i časopisi koji već godinama blate hrvatske vrijednosti".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1