Obavijesti

News

Komentari 6

'Našao sam ženu, golu u lošem stanju, po zidovima je bila krv'

'Našao sam ženu, golu u lošem stanju, po zidovima je bila krv'
4

Nastavljeno je suđenje za brutalan napad u Kaštel Gomilici krajem srpnja prošle godine. Sudi se Petru Dukariću za pokušaj ubojstva partnerice. Vještaci su utvrdili kako je žrtva probodena 15 puta po tijelu...

VIDEO

U utorak u Splitu nastavljeno je suđenje 48-godišnjem Petru Dukariću iz Bednje za pokušaj ubojstva svoje bivše, 56-godišnje nevjenčane partnerice krajem srpnja prošle godine u Kaštel Gomilici. Saslušali su se svjedoci, sudski vještak dr. Antonio Alujević te Mate Brković i Nikola Mikačić.

Vještak Alujević kazao je da je žrtva zadobila 15 ubodno reznih rana, od čega tri po licu, dvije po vratu, četiri u desni dio i jednu u lijevi dio prsnog koša, jednu sleđa u područje lopatice, jednu ranu lijeve podlaktice, što je sve okarakterizirano kao lake tjelesne ozljede, piše Slobodna Dalmacija.

- Po brojnosti i lokaciji ozljeda, ako znamo anatomsku strukturu lica, vrata i prsnog koša, možemo zaključiti da bi ubodi istim intenzitetom i sredstvom, ali drugim smjerom, mogli dovesti do teške tjelesne ozljede sa smrtnim ishodom - kazao je dr. Alujević

Mate Brković, 68-godišnji vlasnik kuće, u kojoj su Dukarić i njegova partnerica imali iznajmljen stan u kojem se cijeli događaj i odvio, svjedočio je kako nikad nije čuo da se par svađa.

- Navukao sam kratke hlače i onako bos sletio dolje u stan. Vrata su bila poluotvorena i u kuhinji sam zatekao žrtvu, golu, s krpom oko vrata, bila je sva u krvi i svugdje je po zidovima bilo krvi. Nisam znao je l' onaj tko je to napravio još u stanu, pa sam izašao vani i pozvao policiju i Hitnu pomoć. Ne sjećam se da mi je išta rekla tada, bila je u jako lošem stanju. Nikoga nisam vidio da bježi, nisam čuo nikakve zvukove od auta vani niti sam vidio Dukarićevo vozilo - kazao je Brković.

- Ja sam zaliva vrtal oko pet ujutro i vidija sam da nešto blica, a to je bija mobitel. Nedugo zatim sam vidio neku osobu da ide niz ulicu i zamahuje rukom prema mjestu gdje je policija poslije pronašla nož, ali ne znam zašto je zamahivao niti znam tko je to bio - kazao je 87-godišnji Nikola Mikačić, vlasnik zemljišta na kojem je nađem mobitel žrtve, piše Slobodna Dalmacija.


Dukarić je u Domovinski rat otišao s 18, 19 godina. Prošao je sva ratišta. U Tigrovima je bio do 2002. godine, kad je na svoj zahtjev raskinuo radni odnos, kažu njegovi suborci.

Nakon vojske radio je u Francuskoj. Navodno je imao problema s francuskim vlastima pa se vratio u Hrvatsku. Prije nekoliko godina, navode njegovi ratni prijatelji, doživio je obiteljsku tragediju. Dukarić je mnogima poznat s jedne od najupečatljivijih i najpopularnijih fotografija iz Domovinskog rata. Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kad je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana na tenku za protuavionskim mitraljezom. Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svjetski poznate grupe Guns N’ Roses.

Od fotografije je napravljen i antiratni plakat. Plakat je u središtu imao portret Petra Dukarića, a pri vrhu dodan natpis “Živi i pusti živjeti”, u engleskom originalu “Live and let live”, parafrazirajući pjesmu poznate grupe “Live And Let Die”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa