Obavijesti

News

Komentari 147

'Naše strpljenje je potrošeno, sada su sve opcije na stolu...'

'Naše strpljenje je potrošeno, sada su sve opcije na stolu...'
2

Napetosti su snažno porasle zadnjih tjedana između SAD-a i režima u Pjongjangu koji je testirao nekoliko raketa kao odgovor na slanje skupine američkih brodova...

VIDEO

Američki potpredsjednik Mike Pence tijekom posjeta demilitariziranoj zoni na granici Južne i Sjeverne Koreje u ponedjeljak poručio je Pjongjangu da je američko strpljenje potrošeno  i da su "sve opcije na stolu".

Dan nakon neuspješnog sjevernokorejskog testiranja rakete Pence je poručio da je razdoblje američke strategije strpljivog čekanja završilo.

 "Postojalo je razdoblje u kojem je naša strategija bila strpljenje no to je razdoblje završilo", rekao je Pence.

"Na stolu su sve opcije za postizanje ciljeva i osiguranje stabilnosti naroda u toj zemlji", kazao je novinarima dok je iz sjevernokorejskih zvučnika odjekivala propagandna glazba.

Pence, čiji se otac borio u korejskom ratu 1950.-1953., kazao je kako će SAD ostati predan svom "čeličnom savezu" s Južnom Korejom.

Prema Penceu američki predsjednik Donald Trump rekao je kako neće razgovarati o specifičnim vojnim taktikama.

U.S. Vice President Mike Pence visits the truce village of Panmunjom

Pence je na prvoj postaji turneje po Aziji u kojoj će pokazati američkim saveznicama, kao i protivnicima da Trumpova administracija neće odustati od angažmana u sve opasnijoj regiji.

Potpredsjednik Sjedinjenih Država stigao je helikopterom u vojni logor Bonifas, smješten samo nekoliko metara od demilitarizirane zone između Južne i Sjeverne Koreje. Demilitarizirana zona je četiri kilometra širok pojas između dvije zemlje pokriven nagaznim minama i bodljikavom žicom.

Napetosti su snažno porasle zadnjih tjedana između SAD-a i režima u Pjongjangu koji je testirao nekoliko raketa kao odgovor na slanje skupine američkih brodova i nosača zrakoplova Carl Vinson prema Korejskom poluotoku. Pence je taj pokušaj testiranja nazvao "provokacijom" govoreći u nedjelju pred oko 28.500 američkih vojnika stacioniranih u Južnoj Koreji.

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je upozorio da će se Sjedinjene Države pozabaviti sjevernokorejskim problemom i onemogućiti režim Kim Jong-Una da razvije interkontinentalnu raketu koja bi mogla dosegnuti američko tlo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa