Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naše su snage obrambene, ne mogu se usporediti s ruskima

None Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

NATO premješta svoju vojnu infrastrukturu bliže ruskim granicama te stoga Rusija treba ojačati svoju infrastrukturu, rekao je Vladimir Putin u srijedu

Snage NATO-a nisu usporedive s razmještenim ruskim snagama, naveli su u srijedu iz NATO-a i tako opovrgnuli Vladimira Putina, koji je sugerirao da snage NATO-a u istočnoj Europi predstavljaju prijetnju Rusiji.

NATO premješta svoju vojnu infrastrukturu bliže ruskim granicama te stoga Rusija treba ojačati svoju infrastrukturu, rekao je Vladimir Putin u srijedu, na konferenciji za novinare nakon razgovora s finskim predsjednikom Saulijem Niinistom.

Dodao je, kako NATO odbija raspravljati o pravilima za vojne letove.

"Radnje NATO-a su defenzive, proporcionalne i potpuno sukladne našim međunarodnim obvezama", odgovorila je glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu Reutersu.

"NATO je razmjestio 4 000 vojnika u istočne dijelove Saveza, kako bi obeshrabrili bilo kakvu moguću agresiju. Te postrojbe se ne mogu usporediti s divizijama koje je Rusija razmjestila. Suprotno tomu, Rusija ima postrojbe u Ukrajini, Gruziji i Moldaviji, protivno volji vlada tih zemalja", navodi Lungescu.

Također, opovrgnute su Putinove tvrdnje da NATO odbija raspravljati o pravilima za vojne letove.

"Što se tiče avijacije, raspravljali smo o sigurnosti baltičkog zračnog prostoru na sastancima Vijeća NATO-Rusija", rekla je Lungescu.

Komentari (12)
  • NATO vojnici i oruzje na NATO teritoriju, ruski vojnici i oruzje na ruskom teritoriju, ovo uopce ne treba biti prica nista se dramaticno ne događa...

    22. 8. 2018,   20:00
  • Sve o Putinu je jasno, rado bi on pregazio Europu na ovaj ili onaj način. Hrvatsku je već zgazio preko Agrokora.

    1. 9. 2018,   11:02
  • Osnovno značenja obrambeno. Obrambeno znaci ako imaš odnos vojnika 1 vs 3 i to je tu u slučaju da budeš napadnut. 3 vs 1 znači da ovi drugi moraju biti u oprezu od tebe i to još posebno ako im se približavaš. Sad malo izračunaj NATO.

    22. 8. 2018,   21:19