Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nasilni pedagog Ležaja je dobio opomenu pred otkaz

None Foto: K.Petrić

Milovan Ležaja je zbog premlaćivanja dječaka tek opomenut. Suspendiran bi bio samo ukoliko bi Državno odvjetništvo pokrenulo kazneni postupak

Kontroverzni bivši ravnatelj Osnovne škole Jagodnjak, a sada pedagog, Milovan Ležaja, je zbog premlaćivanja 11-godišnjeg dječaka dobio opomenu pred otkaz. Nju je izdala prosvjetna inspektorica Jasna Glaić-Minarik i to je ujedno maksimalna kazna koju je prosvjetna vlast mogla izreći za ovakvo djelo. Žešće bi sankcije Ležaji uslijedile jedino ukoliko bi se u čitav slučaj uključilo i Državno odvjetništvo i pokrenulo kazneni postupak. U tom bi slučaju bivšem ravnatelju uslijedila suspenzija. No i tada bi Ležaja imao pravo primati pola plaće i to sve dok ne bude pravomoćno osuđen. Ni ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Marijan Kajmak nije izvijestio je li nešto poduzeo protiv Ležaje. Nagađa se kako se čeka stav Državnog odvjetništva kojem je policija podnijela prijedlog mjera, piše jedan dnevni list.

Komentari (9)
  • a ja ne mogu vjerovat da ovaj smrad lezaja jos uvijek radi i prima placu......tjera djecu da uce cirilicu,tuce ih.....pa tko je ovdje lud?kad nakraju netko smraci pa ga nalupa tog cemo odmah u haag poslat.

    10. 7. 2008,   23:00
  • Kad nas predstavljaju ljudi koji su platili diplomu onda te nista nemoze zacudit?

    11. 7. 2008,   00:34
  • Zašto državno odvjetništvo ne trza???Leglo korupcije i tu radi svoje, ti ravnatelji zaštičeni su ko lički medvjedi i nitko im ništa ne može.

    10. 7. 2008,   22:30