Obavijesti

News

'Nasilnicima u javnom prostoru nije mjesto, bojkotirajte ih...'

'Nasilnicima u javnom prostoru nije mjesto, bojkotirajte ih...'
1

Verbalno iživljavanje i omalovažavanje bilo koje građanke ili građanina krajnje je neprihvatljivo, a posebno kada je upereno prema novinarkama i novinarima, koji su bili na radnom zadatku

VIDEO

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je na današnjoj medijskoj konferenciji okupljenim novinarkama i novinarima uputio niz grubih i seksističkih uvreda. 

Podsjetimo, Bandić je na današnjoj pressici već po običaju, sukobio s novinarima, govorio da grakću kao vrane, govorio da su nepristojni, novinarkama se obraćao s dušo, a kad su se neki zgražali na njegovo ponašanje kazao im je da ne sklapaju ruke jer se moli u crkvi. Jednom novinaru je poručio da može uzeti kameru i otići ako mu se ne sviđa.

Milan Bandić: 'Hrvatska nema lidera, nema djela, samo riječi'
Milan Bandić: 'Hrvatska nema lidera, nema djela, samo riječi'

Priopćenje HND-a prenosimo u cijelosti: 

Za HND je posebno neshvatljiva šutnja članica Bandićeve stranke, kao i članica njegovog sve brojnijeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, koje njegove uporne seksističke ispade dočekuju šutnjom.

Verbalno iživljavanje i omalovažavanje bilo koje građanke ili građanina HND smatra krajnje neprihvatljivim i oštro ga osuđuje, a posebno kada je upereno prema novinarkama i novinarima, koji su bili na radnom zadatku. Hrvatsko novinarsko društvo stoga žali što prisutne kolegice i kolege na prvu uvredu jednostavno nisu napustili konferenciju za novinare.

Budući da Milanu Bandiću ovo nije prvi put da na pitanja koja mu nisu po volji reagira napadom te smatrajući kako verbalnim nasilnicima nije mjesto u javnom prostoru, pozivamo novinarke i novinare da takve i slične javne istupe ubuduće bojkotiraju.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca