Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Našli 1000 eura za bebe: Vlada reže novac za zapošljavanje?

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Ako se ne promijeni nešto u idućim tjednima do predstavljanja proračuna, HZZ će raspolagati najnižim iznosom sredstava za aktivnu politiku zapošljavanja u zadnjih pet godina

Vlada će 1000 eura za svaku novorođenu bebu "namaknuti" tako što će rezati proračun programa za zapošljavanje, piše Novi list.

Za mjere aktivne politike zapošljavanja u proračunu bi se osiguralo svega 250 milijuna kuna. Rezanjem proračuna za nezaposlene vjerojatno bi se našao izvor sredstava za izvršenje obećanja o tisuću eura za svaku novorođenu bebu.

Ako se ne promijeni nešto u idućim tjednima do predstavljanja proračuna za ovu godinu, HZZ će raspolagati najnižim iznosom sredstava za aktivnu politiku zapošljavanja u zadnjih pet godina. S tih 250 milijuna kuna HZZ neće moći napraviti gotovo ništa ni kada je riječ o mladima čija je stopa nezaposlenosti i dalje izrazito visoka.

HZZ očekuje da će nedostatna sredstva nadoknaditi boljim privlačenjem novca iz Europskog socijalnog fonda i Garancije za mlade.

Komentari (385)
  • Je'l ovo reformistička HDZe vlada?Koja je obećavala brda i doline,da će mladi raditi.....?Nemam neko' naročito mišljenje o Milanoviću,ali kad njega usporedim sa primitivnim ustašama,kriminalcima,zlikovcima.....on je naspram njih Bog.Njegova kultura,tolerancija,poštenja i pravda,znanje i elokvencija je nebo i zemlja u usporedbi s njima

    24. 2. 2016,   08:40
  • još jednom hvala svim glasačima ha.de.zeja...to samo mater može voljet

    24. 2. 2016,   08:51
  • E karamarko šta si napravija zbog svoje nepromišljenosti i dodvoravanja svojim biračima. Tako si mislija dobit puno malih hrvata? Dobit ćeš ove druge, a ne male hrvate, id....ot.....! Sad će se dica štancat ( i to ne među hrvatskoj mladosti koja želi radit) , da sad ne navodim na koga mislim, a nezaposlenima će bit još gore, još manje nade. Zbog čega? Zbog koga? Zbog tebe karamarko! Tbog TEBE!

    24. 2. 2016,   08:40