Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Našli ga mrtvog: Tko je nudist koji je 20 godina živio u šumi?

None Foto: RTE1

Irska: Prošle godine pronađen je mrtav muškarac u brdima. Navodno se zove Peter O'Neill. Živio je sam i nije imao obitelji. O njegovom se životu ne zna gotovo ništa

Mrtvo tijelo nudista koji je više od 20 godina živio sam u irskim brdima pronađeno je prošle godine. Tijelo su našli nekoliko mjeseci nakon što je umro.

Obdukcija je pokazala da je muškarac imao 71 godinu kada je umro. Navodno se zove Peter O'Neill. O njemu se gotovo ništa nije znalo, kao niti zašto je otišao živjeti u prirodu.

Sada je o njemu snimljen dokumentarni film koji bi trebao konačno riješiti misterij oko njegovog života.

'Izgledao je kao divljak, ali je uvijek bio obrijan'

Nije imao prijatelje niti obitelj, a ne zna se niti da li mu je Peter pravo ime. Peter je u prirodi živio potpuno gol. Smatrao je prirodu svojim zadnjim utočištem. Bavio se biljem. 

- Ponekad sam ga posjećivao. Živio je kao usamljenik ili hermit. Izgradio je kolibu u sredini šume. Kada biste tamo došli, izgledalo je da u njoj nitko ne živi. Čekao bi ga i činilo mi se kao da me netko promatra. Nakon pet, deset minuta došuljao bi se iz grmlja. Izgledao je kao divljak, ali je uvijek bio obrijan i imao je kratku frizuru jer se sam šišao - rekao je Garda Richard Galvin, umirovljenik koji je poznavao Petera.

Nakon njegove smrti njegovi najbliži susjedi Maura i Michael Heffernan njegove su stvari odnijeli na svoje imanje i kažu da će one tamo biti dok eventualni nasljednici ne dođu po njih.  Peter je iza sebe ostavio puno rukopisa i knjiga.

Petera su našli mrtvog nakon što je lokalni hotel prijavio da duže vrijeme nije došao po poštu. Pronađen je 8. svibnja 2015. godine, a zadnji put je svoj dnevnik pisao 18. siječnja.  Na sprovod mu je došlo par susjeda. U šumama Irske navodno živi 37 pustinjaka, piše The Sun. 

Komentari (30)
  • malo liči na mlađeg brata bill Gatesa...

    12. 12. 2016,   21:27
  • Jel i u hotel po poštu išao bez gaća?

    12. 12. 2016,   21:58
  • Peter O'Neill je vrlo rijetko ime u Irskoj. Već su skužili odakle je.

    12. 12. 2016,   22:15