Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Našli gostu invalidska kolica: 'I tata će sad uživati u odmoru'

None Foto: šibenik.in 3

Ukrajinski gosti stigli su u šibenski Solaris, a lokalci su im u rekordnom roku nabavili invalidska kolica kako bi i najstariji član obitelji, otac Anatolij mogao uživati u ljetovanju...

Turisti koji su odsjeli u kampu u šibenskom Solarisu, zatražili su pomoć od lokalnog stanovništva kako bi pronašli kolica za člana njihove obitelji Anatolija. Naime, otac Anatolij teško hoda i bez kolica ne bi imao šanse prošetati po Šibeniku, niti otići do slapova Krke, što im je bio plan od kad su došli ovdje.

- U Solarisu su nam nabavili kolica kako smo ih unaprijed zamolili, bili su zbilja uslužni, no ta kolica nisu imala one nosače za noge, pa mom ocu nisu bila od koristi - rekla je njegova kći Lara.

Obitelj je smještena u kampu u Solarisu, u jednoj od vila. Rođeni su u Sibiru, pored Krasnojarska, stariji članovi žive u Ukrajini, a mlađi u Australiji. U Australiji je i Lara Ghita, koja se javila portalu Šibenik.in za pomoć. Ubrzo su lokalci doskočili u pomoć i pronašli adekvatna kolica. Gospođa Mirjana iz Šibenika isporučila je nova, još zapakirana invalidska kolica.

Foto: šibenik.in

- Ne mogu vjerovati da se sve riješilo ovako brzo, sad konačno možemo početi uživati na ljetovanju. Ova koje ste donijeli su idealna - rekla je Lara i zahvalila se puno gospođi Mirjani.

Ova obitelj odabrala je Hrvatsku za odmor i obiteljsko okupljanje jer su, kaže Lara, čuli puno toga lijepoga o našoj zemlji, a i klima im odgovara. 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (17)
  • slava ukrajini!

    4. 7. 2019,   16:48
  • Jednostavno Hrvati. Ali pravi hrvati

    4. 7. 2019,   16:46
  • Mozda ce zvucati nehumano ,ali takva osoba bi trebala na odmor sa svojim kolicima ! Ili ja pojma nemam :)

    4. 7. 2019,   17:12