Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Našli još jednu lažnu diplomu: Žena je predavala u gimnaziji

Vlasnica lažne diplome predavala je povijest. Osim te krivotvorine, pronađena je i lažna svjedodžba u jednom od centara za odgoj i obrazovanje.

Tijekom provjere diploma svih zaposlenika u sektoru obrazovanja, koju je naložila ministrica, na Sveučilištu u Zagrebu pronađene su tri krivotvorine, a za Dnevnik.hr su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili da je Sveučilište u Zadru otkrilo lažnu diplomu iz povijesti s kojom je jedna gospođa predavala u gimnaziji. Uz lažnu diplomu, pronađena je i lažna svjedodžba u jednom od centara za odgoj i obrazovanje.

Zagreb: Ministrica Divjak na izvanrednoj konferenciji o lažnim diplomama DIVJAK O TRI LAŽNE DIPLOME: 'Sve varalice ćemo otkriti i svi oni će dobiti izvanredni otkaz'

Podsjetimo, priča iz Bosne i Hercegovine otkrila je korumpiranost sustava i s kojom se lakoćom može doći do diplome. Ministrica Blaženka Divjak naredila je provjere diploma u Hrvatskoj, pri čemu je otkrivena jedna krivotvorena diploma u osnovnoj i dvije u srednjim školama, od kojih je jedna gimnazija. Sve su otkrivene na Filozofskom fakultetu.

Ministrica je apelirala je na sve ravnatelje da u idućih godinu dana provjere sve diplome koje nisu provjerene. 
 

Tema: Hrvatska

Komentari (66)
  • A kada ce krenuti kontrola diploma u MUP-u ???

    21. 2. 2019,   08:54
  • Ja nemam lažnu diplomu već Pravu Pravcatu a platio sam ju 5000 eura

    21. 2. 2019,   08:52
  • Dobro, a gdje je se mogu kupiti diplome? Moja malenkost kupila bi jednu u formatu A4. Koristio bi ju u svrhu impresioniranja svoje dobrodržeće i prije svega dobrostojeće simpatije.

    21. 2. 2019,   09:11