Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Našli ju nakon 17 dana: 'Jela sam moljce, spavala u brlogu...'

None Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 2

Pronašao ju je helikopter oko 11 kilometara zračne linije od staze na kojoj se izgubila, ali zbog teškog i neravnog terena, njoj je bilo kao da je prošla oko 50 kilometara

Instruktorica joge s Mauija na Havajima, Amanda Eller, nestala je 9. svibnja. Nestanak je prijavio njezin dečko, Ben Konkol, kada se ona nije pojavila na večeri. 

Tisuće volontera, policajaca, vatrogasaca i pasa nakon prijave krenuli su pretraživati gustu šumu oko staze kraj koje su pronašli njezin parkirani automobil. U potragu su bili uključeni i ronioci, lovci, dronovi, helikopteri...

- Počeli smo gubiti nadu. Kada su me nazvali, prvo sam mislio da se šale, jednostavno nisam mogao vjerovati. Teren na kojem se izgubila jako je težak i u tim šumama jako se lako izgubiti - rekao je Amandin otac, John Eller, nakon što je potraga završila.

Still image from video of Amanda Eller, a yoga instructor who went missing for 17 days while hiking in Maui's Makawao Forest Reserve, speaking from her hospital bed at Maui Memorial Medical Center in Hawaii | Autor: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Amanda je prijateljima ispričala da se pokušala vratiti do auta kada je shvatila da se izgubila. To je pokušavala dva dana.

- Nakon toga, odustala je od potrage za autom i počela tražiti vodu - ispričala je Amandina prijateljica Katie York i nastavila:

- Trećeg dana, Amanda se poskliznula i pala s visine od 6 metara te slomila nogu i razderala meniskus u koljenu. Nakon toga, fokusirala se samo na potragu za vodom i hranom. Četvrtog dana, iznenadna bujica vode odnijela joj je cipele pa je ostala bosa. Rekla nam je da joj je najgora bila hladnoća. Spavala je u veprovom brlogu gdje se pokrila raznim raslinjem kako bi se ugrijala. Najviše je priželjkivala da kiša prestane jer je bila obučena samo u tanki top i tajice. Vodu je pila iz potoka kojeg je pratila kroz šumu i nadala se da ću ju odvesti do oceana, a jela je divlje jagode i guave. Jedan dan pronašla je i dva moljca pa ih je pojela. Svako jutro se budila i govorila si da će to biti dan kada će se vratiti kući i svaku večer je bila ljuta jer nije uspjela. 

Amanda Eller, a yoga instructor who went missing for 17 days while hiking in Maui's Makawao Forest Reserve, poses for a photo from her hospital bed at Maui Memorial Medical Center in Hawaii | Autor: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Na kraju ju je pronašao helikopter oko 11 kilometara zračne linije od staze na kojoj se izgubila, ali zbog teškog i neravnog terena, njoj je bilo kao da je prošla oko 50 kilometara.

- Visjeli smo sa svake strane helikoptera i gledali na sve strane kada smo ju odjednom ugledali kako nam maše i viče. Bilo je kao u filmu - ispričala je ekipa iz helikoptera koji ju je pronašao.

Amanda je kasnije ispričala da je i prije čula helikoptere kako ju traže, ali da im se nije uspjela pokazati. U bolnicu je stigla prilično izudarana, ali mentalno u odličnom stanju.

Sada se oporavlja od ozljeda i uskoro će ju pustiti kući.

Komentari (16)
  • A što silazi sa staze?Kakva je to instruktorica koja se ne zna vratit sto metara nazad?Prava kokoš.

    26. 5. 2019,   12:48
  • Instruktorica joge...našla i pojela dva moljca...tražila vodu, najviše željela da kiša prestane jer je bila u majici, a i bujica joj odnijela cipele s nogu...ima tu još cveba, ali i ovo je sasvim dovoljno za nedjeljnu zabavu...

    26. 5. 2019,   14:13
  • Moljci imaju moljav okus

    27. 5. 2019,   07:15