Obavijesti

News

Komentari 9

Našli mrtve bebe u hladnjači: 'Jedna majka ne postoji nigdje'

Za dvije bebe ne postoje suglasnosti njihovih roditelja da ih bolnica pokopa. To su problematične bebe čiji je slučaj otvoren, naveo je Radiša Pavlović iz komisije za nestale bebe

VIDEO

Radiša Pavlović iz komisije za nestale bebe priopćio je da se na popisu majki 13  beba iz hladnjače u bolnici u Kraljevu, koje su pronašli prije nešto više od tjedan dana, nalazi iz žena koju je nemoguće pronaći, javlja Alo.rs. 

Ona ne postoji u sustavu, nema njezinog imena u bolničkim knjigama, a na popisu je navedeno da joj je se beba rodila živa. Policija ju još uvijek nije pronašla.

Strava u Srbiji: U hladnjačama bolnice otkrili 13 mrtvih beba
Strava u Srbiji: U hladnjačama bolnice otkrili 13 mrtvih beba

Pavlović je pitao i medicinskog djelatnika što bi rekao čija su to djeca ako netko vidi što se nalazi u hladnjači. Ovaj mu je odgovorio: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi to ne bacamo, to se čuva, one su tu do daljnjeg - rekao je djelatnik, a na pitanje imaju li na vrećama upisana imena roditelja, djelatnik je rekao da su zapisana u protokolu. 

Zatim je djelatnik uzeo crnu vreću, iz 2016. godine, koja je tamo najdulje. Ta beba je isto rođena živa, ali su ju pronašli na smetlištu. Pavlović tvrdi kako mu nije jasno zašto je i ta beba u hladnjači kada je trebala biti pokopana. 

- Za dvije bebe ne postoje suglasnosti njihovih roditelja da ih bolnica pokopa. To su, uz bebu pronađenu na smetlištu, tri problematične bebe čiji je slučaj otvoren - naveo je Pavlović. Tvrdi da ni na jednoj bebi nije napravljena obdukcija. 

- Direktor Opće bolnice u Kraljevu tvrdi a imaju suglasnost za sve bebe, ja tvrdim da nemaju. Policija će ispitati je li bolnica predložila roditeljima da oni odrade pokop i zbrinjavanje, ili su sami roditelji rekli da ih to ne zanima, kao što to tvrdi direktor bolnice - kazao je Pavlović i dodao da inzistira da se saslušaju majke te djece i ispitaju okolnosti. 

- Policija će ispitati roditelje i provjeriti jesu li bili svjesni svih okolnosti tada. Kada im je priopćeno da im je beba umrla, na koji način, to im je priopćio - naveo je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1