Obavijesti

News

Komentari 217

'Našli smo mail Tomaševićeve supruge. Potkrala se greška...'

'Našli smo mail Tomaševićeve supruge. Potkrala se greška...'
1

Pronađen je jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao. Žao mi je što nije bilo ranije, potkrala se greška, kazao je premijer

VIDEO

Andrej Plenković komentirao je navode Mare Tomašević da mu je u dva navrata pisala o nasilnom ponašanju svoga supruga, požeškog župana Alojza Tomaševića.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:12

- Ja sam sinoć, kako čitam ono što mogu, prvi put vidio da je ona pisala. Provjerili smo i zaista, pronađen je jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao. Žao mi je što nije bilo ranije, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su anonimni, on je u šumi tih mailova bio od strane mladih suradnika u stranci nedovoljno percipiran. Bio sam iznenađen da je ona meni pisala, ja gospođu ne poznajem, ali nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno - rekao je Plenković, javlja N1.

Jandroković: Pretučena žena slala mailove Plenkoviću? Prvi put čujem...

HDZ-ov Gordan Jandroković uoči sjednice Sabora komentirao je slučaj požeškog HDZ-ovca Alojza Tomaševića osumnjičenog za nasilje nad suprugom. Novinari su ga pitali kako komentira navode Tomaševićeve supruge koja je medijima kazala da je pisala Plenkoviću o nasilju kojem je podvrgnuta u obitelji.

- Upravo sam dobio tu informaciju, provjerit ćemo zašto predsjednik HDZ-a o tome nije bio informiran, očito je u stranci došlo do pogreške. Kad smo doznali, reagirali smo promptno, raspustili smo ogranak HDZ-a požeško-slavonske županije - kazao je Jandroković.

- Ako se ovo sve pokaže točnim niti župan više neće biti župan što se nas tiče - poručio je Jandroković.

'Dva puta sam Plenkoviću slala mail'

Podsjetimo, Mara Tomašević, supruga HDZ-ova župana iz Požege, Alojza Tomaševića koja je bila žrtva nasilja, rekla je da je dva puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću, prije nego je supruga prijavila policiji.

- Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao, da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti, kako ne bi imao problema, jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću, a drugi put sada, kad je ponovno izabran za župana. Napisala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može vršiti dužnost župana - kazala je Tomašević.

Ona je u utorak poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a policajci su joj rekli da je suprug dobio zabranu prilaza.

Tomašević je kazala da je suprug došao kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga je ona upitala: ‘Je l' te to ona zove?’

- Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvjetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami, jer sin, snaha i njihovo troje djece koji žive s nama nisu bili kod kuće - rekla je supruga za Jutarnji list.

Nakon što se pribrala, dodaje, obukla se, sišla dolje i rekla mu da ide na policiju.

- Na to je on opsovao i rekao: ‘Idi!' - tvrdi Mara Tomašević.

Klub zastupnika HDZ-a i Nacionalno vijeće HDZ-sastali su se u utorak, a na sastanku je zaključeno kako će se raspustiti ogranak HDZ-a nakon informacija o privođenju župana Alojza Tomaševića.

- Najbitnije je da je nakon današnjih saznanja Nacionalno vijeće HDZ-a je odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a. Slijedom informacija koje smo zaprimili i koje je objavila policija zbog nasilja u obitelji tj. aktivnosti župana Tomaševića - koje osuđujemo. Ako se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala", kazao je Plenković u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"