Obavijesti

News

Komentari 30

Našli strica nakon 50 godina, cijela obitelj mislila da je mrtav

Našli strica nakon 50 godina, cijela obitelj mislila da je mrtav
1

Poslije nesreće u Splitu, u kojoj je stradao kao pješak, beskućnik je rekao policiji da ima obitelj koju nije vidio 50 god. Kad su mu provjerili identitet, našli su rođake

VIDEO

Izgubio mu se svaki trag u Zagrebu prije 50 godina, a pronašli su ga prije mjesec dana u Splitu. Ljubomir Bicak (76) ondje desetljećima živi kao beskućnik. 

Njegova obitelj mislila je da je mrtav, a našli su ga slučajno. Krajem 2011. u prometnoj nesreći u Splitu lakše je ozlijeđen pješak. Nije imao dokumenata, a policajcima je rekao da ima brata Branka u Koprivnici. Policija je pokušala saznati njegov identitet i nakon DNK analize potvrdili su da je on Ljubomir. Pomogli su mu da kontaktira rodbinu.

Ljubomir je rođen u Koprivnici 1936., tri godine nakon brata Branka. Otac im je umro dok su bili mali, a uskoro je majka otišla iz Koprivnice. Odvela je Ljubomira u Beograd, a Branka je ostavila baki i djedu.

Ljubomir je kao 25-godišnjak došao u Koprivnicu u posjet bratu. Kaže da je brat bio ljut na njega, pa je otišao u Zagreb. Branka je pekla savjest jer nije pomogao bratu, pokušao ga je potražiti jer je čuo da je završio u zatvoru. U zatvoru su mu rekli kako je Ljubomir umro. Bilo je to 1961. Ljubomir je nakon izlaska otišao u Split.

- Ribario sam. Živio sam u trošnoj kućici koju mi je poklonio poznanik. Ali kuću su mi još ‘70-ih srušili i od tada sam na ulici - kaže Ljubomir. Brat mu je u međuvremenu preminuo. U organizaciji emisije “Misija zajedno”, HTV-ovih novinara Roberta Tomića Zubera i Sanje Mikleušević-Pavić, Ljubomir je sreo nećakinju Ljubicu Lauš.

- Jako si sličan tati, stvarno. Zašto se sve te godine nisi javio? - pitala ga je pri susretu Ljubica. Ljubomir će uskoro otići u dulju posjetu Ljubici u Pokupsko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u