Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Našli tragove krvi nestale Slovakinje (48) na groblju?

None Foto: Hrvoslav Pavić 10

Murter: V. Malovikova nestala je u petak navečer kada je otišla iz kafića Kezo oko 22 sata. Riječ je o ženi od 160 cm, plave valovite kose do ramena

Kako neslužbeno doznajemo, policija je na mjesnom groblju  u Murteru pronašla tragove krvi, no još uvijek se ne zna pripada li  ona nestaloj Slovakinji Vieri Malovikovoj. I u nedjelju su za njom intenzivno tragali policijski helikopter, brodovi Pomorske policije, ronioci interventne postrojbe, temeljna policija sa psima tragačima, Gorska služba spašavanja i Lovačko društvo 'Murter'. Njen je nestanak je u subotu u 11.30 prijavio njen suprug (48), s kojim je u četvrtak doputovala u Hrvatsku. Odsjeli su u marini Hramina u Murteru gdje imaju brod, te su planirali ostati do nedjelje. Kako je policiji ispričao suprug, oni su u petak večerali u pizzeriji 'Kezo' u središtu Murtera. Oko 22 sata muž je išao platiti račun, a supruga je izišla na ulicu sama. Od tada joj se gubi svaki trag. Viera je srednje tjelesne građe, visoka 160 cm, plave valovite kose do ramena, a kad je nestala bila je odjevena zeleni šuškavac i traper hlače, te je imala crvenkastu torbicu.
- Pretraženo je brdo Gradina i Crnikovac, Betinsko polje, akvatorij mjesta su pretražili ronioci, a brodovi i helikopter pregledavaju morsku površinu oko otoka Murtera sve do Modrava. Izuzete su snimke nadzornih kamera iz marine Hramina, te se još obavljaju razgovori sa svima koji bi mogli imati korisnu informaciju. Za sada ne postoji nikakav trag ni sumnja - rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor. U Murteru ne znaju reći ništa o ovom neupadljivom paru turista. Tek se prepričava kako su se rastali. Pizzerija, naime, ima dva izlaza. Viera je izašla na jedan, a njen muž na drugi. Kad je nije našao na ulici, on je u više navrata ušao i izašao gledajući gdje bi mogla biti. Pretpostavlja se da je sama krenula prema marini i strahuje se da joj se putem nešto dogodilo, iako od pizzerije do broda ima svega par stotina metara hoda uličicama i rivom.

Komentari (6)
  • Stvarno ,,covik nezna vise sta da misli.Cudne se stvari dogadjaju kod nas.. u zadnje vrime.Daj boze.. da je nadju zivu.

    2. 11. 2008,   14:52
  • ..da se nije sa muzem posvadjala..pa..........................dalje necu..

    2. 11. 2008,   16:43
  • kako je nesretnica ruzna, muzu nije zamjeriti sto joj je \'pomogao\' da nestane.

    2. 11. 2008,   17:41