Obavijesti

News

Komentari 104

Naslijedit će Merzel: Vidović i Žinić u drugom krugu izbora

Naslijedit će Merzel: Vidović i Žinić u drugom krugu izbora
8

Prema neslužbenim podacima DIP-a na izborima za župana Sisačko-moslavačke županije Žinić je dobio 48,43 posto, dok je Vidović dobio 33,81 posto glasova

VIDEO

Prema neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva na prijevremenim izborima za župana Sisačko-moslavačke županije HDZ-ov kandidat Ivo Žinić dobio je 48,43 posto glasova, dok je SDP-ovac Davorko Vidović dobio 33,81 posto glasova, javlja HRT. 

-Zahvaljujem biračima koji su prepoznali naš razvojni program. Ipak, nema mjesta euforiji, jer se kampanja nastavlja do drugog kruga. Prvi smo puta pobijedili SDP u svim gradovima županije i osvojili više glasova od svih protukandidata zajedno. Očekujem uvjerljivu pobjedu u drugom krugu. Predložio bih Vidoviću da odustane od drugog kruga i tako županiji uštedi tri milijuna kuna -rekao je sinoć Ivo Žinić. 

-Ovakav rezultat je odraz dosad najslabije izlaznosti na izbore u našoj županiji, ali i mobilizacije biračkog tijela mog protukandidata. Rezignirana šutljiva većina građana ostala je kod kuće i sada se u nastavku kampanje moramo angažirati da ih uvjerimo kako nešto mogu mijenjati samo izlaskom na izbore. A što se tiče prijedloga da odustanem od izbora, odgovaram istim protuprijedlogom - izjavio je Davorko Vidović. 

Nezavisni Ivica Dadović dobio je 4,60 posto glasova, Veljko Novak iz HSP-a AS 4,12 posto, HSP-ovac Pejo Trgovčević 3,75 posto i laburist Mladen Novak 2,64 posto glasova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi krug 26. listopada

Od ukupno 152.545 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 40.738 birača, odnosno 26,71 posto, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 40.735 birača, odnosno 26,70 posto. Važećih listića bilo je 39.659, odnosno 97,36 posto. Nevažećih je bilo 1.076 listića, odnosno 2,64 posto. 

Pošto na izborima za župana Sisačko-moslavačke županije niti jedan kandidat nije dobio potreban broj glasova - više od 50% glasova birača koji su glasovali, građane Sisačko-moslavačke županije očekuje i drugi krug izbora koji je zakazan za 26. listopada. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.