Obavijesti

News

Komentari 80

Naslikao ju je: Kolinda dobila portret od veleposlanika Indije

Naslikao ju je: Kolinda dobila portret od veleposlanika Indije
6

Tijekom svog oproštaja od Hrvatske, veleposlanik Indije u Zagrebu je predstavio svoje slike s različitim temama među kojima su parlamentarni izbori, kriza u Agrokoru...

VIDEO

Indijski veleposlanik na odlasku Sandeep Kumar na poseban je način bilježio ono što se događalo u Hrvatskoj za njegova mandata. Sve što mu se učinilo zanimljivim stavljao je na slikarsko platno. Jednu od svojih slika poklonio je izborniku Zlatku Daliću, a jednu je dobila i predsjednica.

Tijekom svog oproštaja od Hrvatske, veleposlanik Indije u Zagrebu je predstavio svoje slike s različitim temama među kojima su parlamentarni izbori, kriza u Agrokoru, Zagrebačka katedrala, hrvatski nogometni uspjeh u Rusiji, hrvatski pejzaž i portret hrvatske predsjednice, obavilo je na službenom Facebooku indijsko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar Kitarović od veleposlanika je dobila vlastiti portret, dok je ministar gospodarstva Darko Horvat dobio sliku koju je Kumar nazvao 'Kriza u Agrokoru'.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je od veleposlanika sliku Zagrebačke katedrale, a premijer Andrej Plenković sliku na temu parlamentarnih izbora 2016.

Indijci nasmijali Hrvate: Snimili su urnebesan spot u ambasadi

Nije ovo prvi put da indijsko veleposlanstvo zabavlja hrvatsku javnost. Učinili su to i početkom godine kada su objavili video u kojem objašnjavaju svoje novogodišnje odluke. 

Unutar i oko prostorija ambasade na zagrebačkom Bijeniku ekipa od 15 osoba, što iz Indije što Hrvata, objašnjavali su kako im je cilj ostati fit, naučiti hindu i hrvatski, posjetiti čarobnu Indiju, postati bolji profesionalac, promovirati investicije ili završiti fakultet. 

Pomalo nespretno montiran video koji, pretpostavljamo, je glazbom trebao asocirati na Bollywood i deset godina stari hit "Milijunaš s ulice" Dannyja Boylea.

Slow motion i zvučni efekti pozadina su na kojoj se redaju nama prepoznatljivi simboli indijske kulture poput zastave, darjeeling čajeva, turistički plakati, slika Taj Mahala i henna tetovaže koju ponosno 'furaju' gotovo svi iz ekipe, piše Express.

U videu ističu i kako je ovo njihova uvertira u prebacivanje na digitalnu promociju svojih aktivnosti i indijsko-hrvatskih odnosa. Video je 'šeran' više od sto puta, a ambasador se gledateljima obratio riječima 'bok, bok'.

- Želim ojačati svoj Hrvatski kako bih mogao prodrijeti do srži hrvatskog društva. Indija i Hrvatska naprijed zajedno - rekao je s osmijehom na licu ambasador Sandeep Kumar dižući utege u svom uredu.

- U novu godinu ulazimo s energijom i strašću - poručili su Hrvatskoj pomalo amaterskim, ali simpatičnim video uratkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori