Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nasljednica Šukera: Izvršit ću proračun koji je donijela Vlada

None Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Ministrica financija Martina Dalić kaže kako se s kolegama bori da ostvare ciljeve koje su si postavili. Stanje u ministarstvu je onakvo kakvim ga je i zamišljala

Prije dva tjedna u vruću fotelju Ministarstva financija zasjela je Martina Dalić. Zamijenila je smijenjenog Ivana Šukera. Šefica tog najvažnije ministarstva nije bila rječita otkako je zamijenila Šukera. U četvrtak joj je i HSLS dao potporu kao i drugim novim ministrima. Dalić je za HRT izjavila kako je stanje u ministarstvu onakvo kakvim ga je i zamišljala. Kaže da se s kolegama bori da ostvare ciljeve koje su si postavili. Ministrica Dalić ističe kako za financiranje manjka 28 milijardi kuna. Stoga je, sudeći po svemu, novo zaduženje pitanje vremena. 

- Od te svote polovina je potrebna za financiranje deficita, a polovica za povrat starih dugova i dinamiku zaduženja. Odredit će se dinamika povrata postojećih obveza - rekla je Dalić. 

Nova ministrica financija o rebalansu proračuna ne razmišlja, kaže kako će izvršiti proračun kojeg je donijela Vlada. Planira se manjak od 15 milijardi kuna.

Komentari (35)
  • A ja bio uvjeren da je proracun donio Sabor Hrvatske.

    13. 1. 2011,   21:31
  • dinamika zaduženja,koja ludnica

    13. 1. 2011,   20:42
  • baš je osvježila vladu!!!!

    13. 1. 2011,   21:36