Obavijesti

News

Komentari 57

Nasmijana i 'renovirana' Ena Šarac: Eto mene kući kao nova

Nasmijana i 'renovirana' Ena Šarac: Eto mene kući kao nova

Biti ili ne biti? Biti. I tak' eto mene kući kao nova. Ok, renovirana. Pusa svim mojim anđelima. Idemoooo dalje, napisala je na svojem Facebooku Ena Šarac nakon što je stigla kući

VIDEO

Osječanka Ena Šarac (24) koja se od malena bori s najtežim dijagnozama stigla je u petak kući nakon što je nadvladala je zatajenje bubrega. Krajem siječnja završila je u bolnici s visokom temperaturom i zatajenjem oba bubrega. Njezina majka zamolila je tada sve preko društvenih mreža da se mole za njezinu kći, a Ena se pohvalila novom pobjedom. 

U petak je stigla kući i podijelila fotografiju na Facebooku. 

- Biti ili ne biti? Biti. I tak' eto mene kući kao nova. Ok, renovirana. Pusa svim mojim anđelima. Idemoooo dalje - napisala je uvijek nasmijana Osječanka. 

Njoj je 2002. dijagnosticiran tumor na mozgu. Prva operacija je bila gotovo odmah nakon dijagnoze, ali je 2003. morala opet na operaciju, koja je imala teške posljedice. Zaboravila je govoriti, hodati, ali je svojom upornošću u tri mjeseca sve iznova naučila. No 2009. ponovno joj je počeo rasti tumor smješten između sljepoočnica. Nasreću, u Belgiji je 2013. uspješno operirana.

Obitelj Šarac vjerovala je da je njihovim problemima kraj. No nakon operacije dospjela je u invalidska kolica, a liječnici su govorili da neće prohodati jer su joj živci u nogama odumrli. Međutim, samo godinu dana kasnije ona je ponovno počela hodati. Te 2014. godine dobila je nagradu Ponos Hrvatske.

- Tumorko opet raste. Ništa strašno. Slijedi još jedna operacija - napisala je Ena na svom Facebooku 2015. Nakon operacije na mozgu uslijedila je i operacija stopala. Mama Biserka i Ena bile su prisiljene ostati u Zagrebu sljedećih godinu i pol dana. Liječnici su Eni na kralježnici pronašli neoperabilni tumor, a samo mjesec i pol dana nakon te vijesti dijagnosticirali su joj i akutnu mijeloičnu leukemiju.

Ena se ipak dovoljno oporavila da tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ode u Osijek k tati. Tamo je, nažalost, dobila vrlo visoku temperaturu i zatajili su joj bubrezi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina