Obavijesti

News

Komentari 32

Nasmrt su izbole ženu: Protiv vlasnika pčela digli optužnicu

Nasmrt su izbole ženu: Protiv vlasnika pčela digli optužnicu
4

Koprivnica: Prikolica s 90 košnica bila je preblizu puta kojim je prolazila Barica Matanović (74). Presjekla je put pčelama i one su je napale. Umrla je u bolnici

VIDEO

Iz koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva u petak nam je potvrđeno da je Općinskom sudu podnijeta optužnica protiv pčelara Rade Trbojevića (65) iz Petrinje. On je vlasnik košnica iz kojih je roj pčela napao Baricu Matanović (74) koja je nakon napada preminula u Općoj bolnici u Koprivnici. 

Odvjetništvo pčelaru stavlja na teret počinjenje kaznenog djela iz nehaja. Nakon što Općinski sud potvrdi optužnicu za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, započet će kazneni progon Trbojevića.    

Podsjećamo, Barica je 27. travnja 2012. godine prolazila poljskim putem od svoje kuće u Koprivničkim Bregima k liječnici u Glogovac, nadomak Koprivnice. Na putu je prolazila kraj prikolice u kojoj je bilo 90 košnica. 

Kako je objasnio pčelar Zvonko Habijanec, koji je spašavao sumještanku, prikolica je stajala preblizu poljskog puta. Policija je to i utvrdila. Prikolica je bila udaljena samo deset metara od puta. Morala je biti najmanje 20, a zbog velikog broja košnica, možda i više. 

Presjekla je pčelama koridor

Pčele su bile na ispaši uljane repice. Do ispaše su imale još otprilike sedam metara, tako da im je Barica presjekla koridor. Pčele su se osjećale ugroženo te su je najvjerojatnije zato napale. 

Liječnica joj se zbog pčela nije mogla približiti

Liječnica Sanja Damjanović, koja je išla pomoći Barici, stigla je nekoliko minuta poslije s medicinskom sestrom. No nisu joj se mogle ni približiti od podivljalih pčela. Pozvale su vatrogasce. Cijelo to vrijeme nesretna je Barica pokušavala zaštititi glavu majicom, a tisuće pčela ju je bolo po tijelu. Vatrogasci su stigli i šmrkom rastjerali sumanute pčele. 

U bolnici joj otkazali svi vitalni organi

Liječnica je Barici dala dvije injekcije. Žena je tad još mogla govoriti i hodati. Prevezli su je u bolnicu gdje se do 2. svibnja borila za život. No tad su joj otkazali svi vitalni organi i izgubila je bitku za život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca